NŐttön NŐ – rendhagyó Női Találkozó az A38 Hajón

Csütörtökön és pénteken az A38 Hajó fedélzetén szakpolitikus(nők), művész(nők) és újságíró(nők) adnak randevút egymásnak. A Szociális és Munkaügyi Minisztérium (SZMM) és a Törökfürdő Alapítvány kétnapos programja kapcsolódik az Európai Unió által 2007-re meghirdetett Esélyegyenlőség Évéhez.

A NŐttön NŐ találkozón pódiumviták, tudományos előadások és művészeti produkciók foglalkoznak a nő megváltozott szerepével a 21. században. Schneider Márta, a kulturális tárca szakállamtitkára, Eszenyi Enikő színésznő, Karafiáth Orsolya költő, Szalóki Ági énekes csupán néhány név a meghívott közéleti szereplők közül.

A Törökfürdő Kulturális Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, a nők megváltozott társadalmi, közéleti és magánéleti szerepeit vizsgálva, a férfiaknak is át kell gondolniuk viszonyukat a nőkhöz. Bence Ottó hozzátette, ez a rendezvény annyiban rendhagyó, hogy a három meghatározó női milliő találkozik egy időben és egy helyen. Rauh Edit, az SZMM esélyegyenlőségi szakállamtitkára szerint az Esélyegyenlőség Évében esélyt kell adni a Nőknek, és ezt úgy lehet elérni, ha “letesszük a vaskalapot és megmutatjuk, a szerepet váltó nőket”.

Bódis Kriszta író, a találkozó társszervezője is hangsúlyozta, ez egy NŐi találkozó ugyan, de nem diszkriminatív, ezen a rendezvényen párbeszédre hívják a férfiakat. A szervezők megítélése szerint ugyanis ma még nincs esélyegyenlőség a két nem képviselői között.
Ez a találkozó segíthet abban, hogy változás legyen a nők sablonos megítélésében, vélekedett Bódis Kriszta.

A NŐttön NŐ rendezvényeiről bővebb információ a www.torokfurdo.hu oldalon olvasható.