ÁNTSZ: nem történt késlekedés nem történt a targonca alá szorult férfi kórházba szállításánál

Semmilyen késlekedés nem történt, a mentőhelikopter a Bajon súlyosan megsérült beteggel a műszaki mentés után azonnal elindulhatott Budapestre, az egyesített Szent László-Szent István Kórház Merényi úti traumatológiai osztályára – reagált csütörtökön az ÁNTSZ azokra a sajtóhírekre, amelyek szerint szerdán több kórház is visszautasította annak a férfinak a fogadását, akire ráborult egy targonca és emiatt életveszélyesen megsérült.

A tisztiorvosi szolgálat közleménye szerint az ÁNTSZ Közép-magyarországi Regionális Intézetének tisztifőorvosa a napvilágot látott sajtóhírek nyomán vizsgálta meg az eseményeket, és ennek alapján állapította meg: még a műszaki mentés ideje alatt tisztázódott, hogy a targonca alá szorult sérültet melyik kórház fogadja a területileg illetékes, de a beteg számára a megfelelő ellátást biztosítani nem tudó tatabányai intézmény helyett.

A dokumentum szerint a balesetben a férfi súlyos, alsó testi roncsolásos, halálos sérüléseket szenvedett, így nem lehetett a szakszerű ellátás ellenére megmenteni. Az elhunyt személyazonosságát tisztázták, hozzátartozóit értesítették a halálesetről – áll a közleményben.