Nővérek a magas vérnyomás ellen – a legnépszerűbb asszisztens 200 ezer forintot nyer

Elindult az “Év Esélynövelője” internetes szavazás. A RizikóRiadó program részeként meghirdetett versenyt és vele a megtisztelő címet azon családorvosi körzetben dolgozó nővérek és asszisztensek nyerhetik el, akik segítik a betegek vérnyomáscsökkentését. A programot koordináló Magyar Kardiológus Társaság egy 200 ezer forintos jutalmat is felajánl annak az asszisztensnek vagy nővérnek, akikre a legtöbb páciens szavazott az interneten. A szavazásról a http://eselynovelo.webbeteg.hu oldalon lehet bővebb információhoz jutni.

A díjra olyan beteg jelölheti gondozóját, akit hipertónia miatt kezelnek. A díjat a Szívünk Napja rendezvény keretében, szeptember 27-én adják át, amelyet a budapesti Városligetben, a Petőfi Csarnok mögötti réten rendeznek majd meg.

Magyarország halálozási statisztikáiban első helyet foglalnak el a szív- és érrendszeri betegségek, a várható élettartam meglehetősen alacsony és az egészségügyi felvilágosítás is gyerekcipőben jár. A RizikóRiadó program megpróbálja felhívni a figyelmet a magas vérnyomásból adódó egészségügyi kockázatokra, hogy minél többhaláleset elkerülhető legyen – emlékeztet a webbeteg.hu internetes portál.Sporthírek