Nővéréhez menekült a szökött rab

Nővéréhez menekült az a férfi, aki szombaton megszökött a pécsi börtönből. A diószviszlói testvér azonnal szólt a rendőröknek, de amire odaértek, a férfi elfutott. A rendőrök egyelőre nem találják a 21 éves férfit, akit rablásésért és okirathamisításért egy évre ítélt a bíróság. A szökésben lévő fiatalember 175 centiméter magas, haja sötét, göndör. Kék melegítőnadrágot és virágmintás inget viselt. A férfi szombaton délelőtt 9 óra negyven perckor szökött meg a pécsi börtönből. Takarítás közben kifeszítette az első emeleti ablakot és kiugrott. Ezután Diósviszlóra, a szülőfalujába indult, a nővérénél akarta meghúzni magát. A testvére azonban nem engedte be, szólt a rendőröknek, de az öccse akkor elfutott.

Nővére, Kócsi Zsuzsanna a Független Hírügynökségnek elmondta: testvére nagyon rossz állapotban van, attól tart, hogy kárt tesz magában, ezért értesítette a rendőröket. Szerinte testvérét annyira megviselte a bezártság, hogy megbolondult. Olyan, mint egy élő halott, 47 kiló lett, pedig 67 volt.

A rendőrök azóta is járőröznek az asszony háza előtt. Arra számítanak, hogy ha a szökésben lévő rab megéhezik, visszajön testvéréhez.

A körözött rabot egy év szabadságvesztésre ítélte a bíróság, amiből már csak 70 nap lett volna hátra, ő mégis megszökött. A rendőrség továbbra is nagy erőkkel keresi.