Növeljük a csapategységet, ebédeljünk együtt

Akt.:
Cvonline.hu
Cvonline.hu
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Egy cég hatékonysága és növekedése több tényezőből áll. A munkavállalók fejlesztése fontos szempont, azonban a kollégák között kialakult kapcsolat is legalább annyira lényeges.

A formális, bizonyos időközönként megtartott csapatépítő tevékenységek mellett, a mindennapokban is sokat tehetünk a jó munkahelyi kapcsolatokért.

A Cornell Egyetem friss kutatásából kiderül, hogy nagyban hozzájárul a kollégák közötti jó viszonyhoz a közösen elfogyasztott ebéd. A kutatás során több tűzoltó egységnél végeztek felméréseket, azt vizsgálva, hogy a közös ebéd milyen hatással van a dolgozók közötti együttműködésre és az egész csoport teljesítményére. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy azok a tűzoltók, akik együtt ebédelnek, jobb teljesítményt nyújtanak, mint azok a társaik, akik nem. Továbbá a közös étkezés szignifikánsan növeli az együttműködést és a csapategységet is. Ennek oka arra a tényre vezethető vissza, hogy a munkatársak az étkezés során beszélgethetnek és megoszthatják gondolataikat, érzéseiket egymással, ezáltal erősebb kapcsolat alakulhat ki közöttük.

Kattints ide a folytatásért!
hirdetés


hirdet�s