Friss hírek

2008.07.25. 14:55

Olasz és francia repülőgépek is segítenek a rodoszi tűz oltásában

<p>Negyedik napja küzdenek a tűzoltók, most már olasz és francia segítséggel, a görögországi Rodosz szigetén tomboló tűz megfékezéséért - tudatta az AFP francia hírügynökség pénteken. "Lakott területeket egyelőre nem fenyeget a tűz, de félünk az előre jelzett, erős széltől" - mondta el a helyi tűzoltóság szóvivője.</p>

Eddig 34 tűzoltó gépjármű, 160 tűzoltó, 100 katona és 13 repülőgép bevetésével próbálták megállítani a lángok terjedését a sziget keleti részén, és közben erősítést várnak még Athénból és Észak-Görögországból. Csütörtökön két olasz tűzoltó repülőgép is csatlakozott az oltási munkálatokhoz, pénteken pedig további két francia gép is a helyszínre érkezett segíteni.

Az AFP hírügynökség értesülései szerint eddig mintegy 5 ezer hektárnyi erdőt és aljnövényzetet emésztett fel a tűz, aminek okozásával egy szerdán letartóztatott, 61 éves férfit gyanúsítanak a görög hatóságok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!