Nőstény barnamedve testvérpár érkezett a miskolci állatkertbe

Miskolc, 2012. október 10., szerda (MTI) – Fiatal barnamedve (Ursus arctos) testvérpár érkezett szerdán a miskolci állatkertbe Dániából, a koppenhágai állatkertből.

A két játékos mackót nem igazán viselte meg a hosszú út, új helyükön azonnal enni kezdtek, sőt kipróbálták azt is, hogy milyen ketrecet mászni.

A barnamedve az egyik legnagyobb termetű szárazföldi ragadozó, a mérsékelt égöv magasabban fekvő, egybefüggő erdőségeit kedveli. Magyarországon kipusztult, de az utóbbi években többen látni véltek átkóborló állatokat a Börzsönyben, a Bükkben és Aggteleken is.

A szerdán érkezett másféléves állatok a 2011-ben elpusztult, idős korára már igen komótosan mozgó, a miskolciak kedvencének számító Gabi maci helyére kerültek.

A medvéket péntektől láthatja a nagyközönség. A látogatókat névadásra buzdítja az állatkert, amely a kismackók érkezése előtt már rajzversenyt hirdetett a gyermekeknek, hogy jelenítsenek meg egy ideális állatkerti medvelakhelyet.

A rajzverseny eredményét már kihirdették az Állatok Világnapja rendezvényen, a díjátadót és a névadót október 27-én tartják a helyszínen.

– MTI –