Színház

2019.09.01. 10:00

Megvan az idei Kaszás Attila-díjas

Orosz Ákos, a Vígszínház művésze kapta az idén az elismerést.

Orosz Ákos

Fotó: Juhász Éva

Orosz Ákos színművész, a Vígszínház társulatának tagja kapta a Kaszás Attila-díjat, amelyet az országos színházi évadnyitó gála keretében adtak át pénteken a Pesti Magyar Színházban. A jelöltek között volt a szavazás utolsó fordulójában a miskolci színház és az Aradi Kamaraszínház művésze, Harsányi Attila és a tatabányai színházból illetve a Szkénéből Király Attila.

Állhatatos, elkötelezett

A tizenkettedik alkalommal átadott díj a magyar nyelven játszó színművészek szakmai és emberi elismerésén túl Kaszás Attila színművész szellemi hagyatékának ápolását is szolgálja. Odaítélésekor a jelölt művészeti teljesítményén túl a társulatban vállalt közösségépítő szerepét is értékelik.

A díjat a legtöbb közönségszavazatot kapó művész vehette át.

Orosz Ákos színművész a jelölésekor egyebek között ezeket a gondolatokat osztotta meg: „mind a jelöltek listája (és itt egy bővebb értelemben vett listáról is beszélek, amely az összes színház jelöltjét tartalmazza), mind a személyes jelöltségem abban erősít meg, hogy van létjogosultsága a hosszú távú, kitartó, néha akár láthatatlannak tűnő munkának, az emberségnek, az őszinteségnek, és van foganatja az állhatatos szakmai elkötelezettségnek”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában