Sárospatak hírei

2011.01.27. 09:04

Öt hétig a rendőrségen

<p>Sárospatak - Polgárőr-mentorokat képeznek a Sárospataki Rendőrkapitányságon.</p>

Öthéten keresztül képezik ki azokat a polgárőr-mentorokat, akik vállalták a programban való részvételt a Sárospataki Rendőrkapitányságon. dr. Téglás István rendőr alezredes, a Sárospataki Rendőrkapitányság vezetője elmondta, a program beindításához a Belügyminisztérium pályázatán nyertek pénzt.

Egymást segítve

– A sárospataki kistérségben számos olyan rendezvény van, amely hatalmas tömegeket mozgat meg, és ilyen esetekben a biztosításhoz kevésnek bizonyulna a rendőrség állománya a polgárőrök hathatós segítsége nélkül – mondta dr. Téglás István. – Éppen ezért egymásra vagyunk utalva sok esetben, azt viszont tapasztaljuk, hogy a polgárőrök nem minden esetre vannak felkészülve. Éppen ezért pályáztunk erre a lehetőségre, amelynek keretében módunk van arra, hogy a polgárőrök, vagy ahogy néhány helyen nevezik, a településőrök lehetőleg minél szélesebb ismeretekkel rendelkezzenek ahhoz, hogy a feladatukat megfelelően el tudják látni.

Településbiztonság

A Sárospataki Rendőrkapitányság vezetője elmondta öt héten keresztül heti egy alkalommal 3-3órás foglalkozáson vesznek részt a kistérség kilenc településéről érkező leendő mentorok. Minden településről három-három személyt választottak ki, akik a képzésen megszerzett ismereteiket saját településükön továbbadják a polgárőröknek. A foglalkozások mindegyikét a közrendvédelmi- és a közlekedésrendészeti osztály vezetői tartják és jogi ismeretekkel is ellátják a résztvevőket. Az öt hét leteltével a mentorok vizsgát tesznek.
Klima János, a sárospataki polgárőrség vezetője mindehhez hozzátette, az országos szervezet 2010-es jelszava a minőségjavulás volt, az idei esztendői a településbiztonság. Ezt a célt kiválóan szolgálhatja a mostani képzés.
-BG-

Résztvevő települések

Bodrogolaszi, Hercegkút, Makkoshotyka, Olaszliszka, Sárospatak, Tolcsva, Vajdácska, Vámosújfalu, Viss.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!