Női vízilabda világliga szuperdöntő – Biztos magyar győzelem az ausztrálok ellen

Akt.:
Budapest/Sanghaj – A magyar női vízilabda-válogatott öt góllal nyert az ausztrál együttessel szemben csütörtökön a világliga Sanghajban zajló szuperdöntőjének harmadik csoportfordulójában.

Bíró Attila szövetségi kapitány csapatából hárman dupláztak: Szücs Gabriella, Tóth Ildikó és Bujka Barbara. Keszthelyi Rita egyszer talált be, akárcsak Szilágyi Dorottya, aki az együttes legeredményesebbje volt a keddi, Kanadától büntetőpárbajban elszenvedett 11-10-es vereség, illetve a kínaiak felett aratott szerdai, 16-6-os siker alkalmával egyaránt.

Eredmény, 3. forduló (a magyar szövetség honlapjáról):

B csoport:

Magyarország-Ausztrália 8-3 (3-1, 3-0, 0-2, 2-0)
————————————————
a magyar gólszerzők: Szücs, Tóth, Bujka 2-2, Keszthelyi, Szilágyi 1-1
az ausztrál gólszerzők: Zimmerman, Armit, Halligen 1-1

A szövetségi beszámoló szerint a magyar csapat az első perctől komolyan vette az összecsapást, s a hatásos támadójátékhoz kiváló védekezés is társult. Egyedül a harmadik negyedben esett vissza a gárda telejsítménye, amikor is az ausztrálok fejöttek 6-1-ről 6-3-ra, a záró nyolc percben azonban már csak magyar találatok születtek.
Bíró Attila csapata hét ponttal zárt a B csoportban. Hogy ezzel elsőként vagy másodikként végez, a magyar idő szerint 13 órától esedékes Kanada-Kína mérkőzés eredményétől függ.

Az A csoportban az Egyesült Államok, Oroszország, Hollandia és Japán válogatottja szerepel. A két négyesből mindegyik csapat bejut a pénteki negyeddöntőbe, ahol keresztbejátszanak majd: az első a negyedikkel, a második a harmadikkal.

Kedden játszották:

Kanada-Magyarország 11-10 (3-3, 2-1, 2-3, 2-2 – 2-1) – ötméteresekkel

szerdán játszották:

Magyarország-Kína 16-6 (4-2, 4-0, 4-2, 4-2)

– MTI –További hírek a boon-sportoldal kategóriából