Női vízilabda világliga – Háromgólos vereség a hollandoktól

A holland Marloes Nijhuis (b) és Tóth Ildikó a női vízilabda világliga A csoportjának 2. fordulójában vívott Magyarország - Hollandia mérkőzésen a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2015 november 24-én.
A holland Marloes Nijhuis (b) és Tóth Ildikó a női vízilabda világliga A csoportjának 2. fordulójában vívott Magyarország - Hollandia mérkőzésen a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2015 november 24-én. - © MTI Fotó: Illyés Tibor
Budapest, 2015. november 24., kedd (MTI) – A magyar válogatott három góllal kikapott a világbajnoki ezüstérmes holland csapattól a női vízilabda világliga európai selejtezőinek második fordulójában, kedden a Hajós Alfréd Sportuszodában.

Bíró Attila szövetségi kapitány együttese első világliga-meccsén, október végén 13-13-as döntetlen után ötméteresekkel legyőzte Olaszországot, így két mérkőzést követően egy-egy győzelemmel és vereséggel áll.

Eredmény:

  • Magyarország-Hollandia 7-10 (2-2, 2-1, 1-3, 2-4)
    a magyar csapat gólszerzői: Keszthelyi, Takács 2-2, Bujka, Kisteleki H., Antal 1-1

A találkozó eleje kiegyenlített játékot hozott, a magyar válogatott – amelyből Somhegyi Noémi és Czigány Dóra betegség, Kisteleki Dóra pedig magánéleti, családi okok miatt maradt ki – Keszthelyi Rita és Bujka Barbara találataival kétszer is vezetéshez jutott, ám a vendégek mindkétszer egyenlítettek (2-2).

A második játékrészben a magyar együttes kiválóan védekezett, és támadásban is eredményesebbnek bizonyult a holland válogatottnál. Kisteleki Hanna és Antal Dóra révén két találattal is vezetett, a nagyszünetre pedig egygólos magyar előnnyel mehettek a csapatok (4-3).

A folytatásban a hollandok fordítottak. Takács Orsolya találatával ugyan egyenlített a magyar együttes, ám egy szerencsés góllal ismét a vendégeknél volt az előny a negyed végén (5-6).

A záró negyed elején gyorsan négy gólra növelte előnyét a vb-ezüstérmes holland csapat. Keszthelyi és Takács találataival felzárkózott a magyar együttes, ám a hollandok szerezték a mérkőzés utolsó gólját, így 10-7-re diadalmaskodtak.

“Köszönöm a szurkolóknak a biztatást, sajnálom, hogy nem tudtuk meghálálni” – értékelt Bíró Attila a találkozó után az M4 Sporton.

“Ajándékoztunk könnyű gólokat az ellenfélnek, amit ilyen szinten nem szabadna. A játékosaink kreatívak és ügyesek, de azt szeretem, amikor olyat csinálunk, amit edzésen gyakoroltunk.”

Hozzátette, a magyar csapat nem tudta kiszűrni az összes olyan játékost a hollandoktól, akikre jobban kellett volna figyelni.

A magyar válogatott november 30-án kínai edzőtáborba utazik, következő világliga-mérkőzését december 8-án játssza Franciaországban.

– MTI –
hirdetés
hirdet�s