Női vízilabda Univer Kupa – Az olaszok legyőzésével tornagyőztes a magyar csapat

Keszthelyi Rita (b) és Francesca Pomeri (j) az I. Univer Kupa Magyarország - Olaszország női vízilabda mérkőzésen a Kemény Dénes uszodában, Miskolcon 2016. január 5-én. Magyarország - Olaszország 11-8, ezzel a magyar csapat a tornagyőztes.
Keszthelyi Rita (b) és Francesca Pomeri (j) az I. Univer Kupa Magyarország - Olaszország női vízilabda mérkőzésen a Kemény Dénes uszodában, Miskolcon 2016. január 5-én. Magyarország - Olaszország 11-8, ezzel a magyar csapat a tornagyőztes. - © MTI Fotó: Vajda János
Miskolc – Százszázalékos teljesítménnyel megnyerte a miskolci Univer Kupát a magyar női vízilabda-válogatott.

Bíró Attila együttese, amely a vasárnap kezdődő belgrádi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságra készül, a négyes torna keddi zárófordulójában 11-8-ra győzte le az olasz csapatot.

Eredmény:

  • Magyarország-Olaszország 11-8 (2-3, 3-0, 5-3, 1-2)
    magyar góldobók: Keszthelyi 4, Kisteleki H., Illés, Bujka 2-2, Czigány 1

A magyar csapat előtt már az első támadás során három óriási lehetőség adódott a gólszerzésre, de kimaradtak a helyzetek. A túloldalon a vendégek nem tették meg ezt a szívességet, első két lövésük a hálóban landolt (0-2.) A miskolci Kemény Dénes Uszodában az első hazai találatot végül Kisteleki Hanna szerezte, majd a csapatkapitány Keszthelyi Rita is feliratkozott a gólszerzők közé. Az olaszok ugyanakkor rendkívül pontosan céloztak távolról, így egygólos vendégvezetésről indult a második felvonás (2-3).

Ezt követően sokáig csak “nyúzták” egymást a vízben a felek, a gólcsendet Keszthelyi törte meg, aki egy emberelőnyt – amelyet Bíró Attila időkérése előzött meg – váltott pillanatok alatt gólra (3-3). Nem sokkal később Szűcs Gabriella tökéletes bejátszását Illés Anna húzta az üres kapuba, majd Bujka Barbara ejtett három olasz védő, és a kiinduló kapus fölött a hálóba (5-3).

A nagyszünet után rögtön magyar előnnyel folytatódott az összecsapás, Kisteleki pedig a léc alá bombázott. Az olaszok válaszoltak (6-4), de Czigány Dóra némiképp szerencsés góljával visszaállt a háromgólos különbség. A kapusok keveset találkoztak a labdával, újabb két gyors gólváltás következett, magyar részről Keszthelyi és Illés volt eredményes (9-6). Nem sokkal később Csabai Dóra megúszásból eldönthette volna az összecsapást, de ziccert hibázott. Miután a kapuban Kasó Orsolya ekkor parádézott, az is belefért, hogy elöl sok volt a hiba, de Bujka második találatával megnyugodhatott a magyar együttes (10-6).

A zárófelvonás olasz góllal indult, majd egy szerencsés vendégtalálattal tovább csökkent a különbség. A magyarok sokáig még lövésig sem jutottak, de egy emberelőny végén Keszthelyi igazi vezérként magára vállalta a fontos lövést, és negyedik góljával bebiztosította a sikert két és fél perccel a vége előtt (11-8).

A torna másik keddi mérkőzésén:

  • Görögország-Magyar ligaválogatott 10-5 (2-1, 3-0, 3-0, 2-4)

Hétfőn játszották:

  • Magyarország-Görögország 10-7 (3-2, 3-1, 2-2, 2-2)
  • Olaszország-Magyar ligaválogatott 14-6 (3-1, 6-3, 2-1, 3-1)

Vasárnap játszották:

  • Olaszország-Görögország 17-7 (4-2, 4-3, 5-1, 4-1)
  • Magyarország-Magyar ligaválogatott 11-3 (4-1, 3-1, 2-1, 2-0)

A végeredmény:

1. Magyarország 9 pont,
2. Olaszország 6,
3. Görögország 3,
4. Magyar ligaválogatott 0

-MTI-
hirdetés


hirdet�s