Helyi közélet

2015.06.04. 12:30

Depeche Mode a téri Sufniban

Miskolc - A sufni kicsi műhelyt (főleg barkácsolási célokra) csakúgy jelenthet, mint lomtárt.

Miskolc - A sufni kicsi műhelyt (főleg barkácsolási célokra) csakúgy jelenthet, mint lomtárt.

A miskolci – a Városház tér 16 szám alatt található – Sufniról viszont Kocsis Emesét, a hely önkéntesét, rajz-vizuális kommunikációs szakos tanárt kérdeztük.

– Korábban elkezdtem a Légynek sem árt szabadcsapat elnevezésű formációval, de nem volt helyünk, ezért a Déryné Sörözőben állítottunk ki többször, illetve az Ifiházban. Erről tudott Sélley Andi is, aki a Dialóg Egyesület elnöke. Ő kezdett nekünk segíteni: pályázatokat keresett, amelyek új kezdeményezéseket támogatnak és egy-egy település kulturális felemelkedéséért vannak. Olyan művészeti platformot akarunk Miskolcon létrehozni, ami az amatőr alkotókat támogatja. A pályázat Norvég Alap nyertes pályázat: ők az elindulást támogatják, ám másfél évet kapott a hely, hogy önfenntartóvá váljon.

Az első közös megmozdulás a Sufniban tavaly novemberben volt egy főzés formájában. Akkor még csak a galériaemelvény épült meg a Városház téren, majd Horog Máté-kiállítás nyílt. Az Avasi Foltvarrók (patchwork) is bemutatkoztak azóta, míg most Farkas Péter a Depeche Mode zenekarról készült festménykiállítása látható.

– Bemutatkozási lehetőséget biztosítunk – magyarázta. – Adományboltként működik a dolog, ami azt jelenti, hogy nonprofit, és ami az alkotások eladásából bejön, azt megkapja az alkotó, míg az azon felüli a Sufninak rezsire, fenntartásra megy, mehet.

Cél a közösségfejlesztés, az együttgondolkodás, de be lehet ülni a Sufniba olvasgatni, beszélgetni is.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában