Helyi közélet

2015.07.03. 10:49

Bárkiből előcsalja az autóversenyzőt a HELL gokartpályája

Miskolc - Ha turistaként jönnék Miskolcra, ezt biztosan felvenném a bakancslistámra - ez volt az érzésünk az Avalon Parkban először járva. Még nincs teljesen kész, de már minden adottsága megvan hozzá, hogy nagyot lökjön Miskolctapolca idegenforgalmán.

Miskolc - Ha turistaként jönnék Miskolcra, ezt biztosan felvenném a bakancslistámra - ez volt az érzésünk az Avalon Parkban először járva. Még nincs teljesen kész, de már minden adottsága megvan hozzá, hogy nagyot lökjön Miskolctapolca idegenforgalmán.

A néhai tapolcai autós kemping helyén, majd öt hektáros területen, erdős környezetben fészkel a HELL nemrégiben átadott komplexuma, az Avalon Park. Az 5,5 milliárdos beruházásból épült helyre elég nehéz lenne ráhúzni, hogy ez egy szórakoztató központ vagy épp konferencia helyszín, igazi sokfunkciós hely, jól megfér egymás mellett a rönkházak sora, az elektromos gokart pálya és a szabadtéri játszópark. A második ütem megvalósulását októberre datálják, a mostani szolgáltatások köre nyolcvan férőhelyes olasz étteremmel, négycsillagos szállodával, wellness szolgáltatásokkal bővül.

A park lelke az elektromos gokart, ennek megfelelő igényességgel tervezték meg és működtetik a pályát, amire nagy sebességgel ráugrottunk az érkezést követően. Rövid regisztráció a terminálnál és nyomják is a kezünkbe a "vezetői engedélyt", az üdvözlő email pedig hamarabb megzörgeti a telefonunkat, mint hogy helyet foglalnánk a körünkre várva. A gokart ring 2 500 négyzetméteren terül el, a pálya 560 méter hosszú, ránézve 100%-ig biztosak vagyunk benne, hogy nagyon messzire kellene utazni ahhoz, hogy hasonló színvonalú pályát találjunk.

A legjobb az egészben, hogy úgy van kitalálva, hogy bárki élvezze a versenyt, aki sisakot húz, azoknak is élményt jelent, aki látott már közelről gokartot. Annak ellenére, hogy a teljesítményük érezhetően vissza van fojtva a "bolondbiztos" határig nagy élmény tekergetni a volánt és szűken venni velük a kanyarokat. Ha most ülünk először gokartban két kör után, akkor is garantáltan autóversenyzőnek érezzük majd magunkat, ezt pedig tapasztalatból írjuk.

Az eredményjelzőn folyamatos visszajelzést látunk a pálya feletti kijelzőn a köreinkről, a futam végeztével pedig kapunk egy emailt is kapunk a teljesítményünkről. A valaha elért legjobb eredményeket is mutató pdf-ben van egy-két ismerősen csengő név és azt is látjuk benne, hogy a legjobb női versenyzőktől nagyon súlyos másodpercekkel vagyunk lemaradva.

A gokart pálya mellett van a gyerekeknek készült Maya Játszópark, aminek az a tulajdonsága, hogy nem csak megőrzi a gyereket, hanem „be is szippantja” őket: az apróbbak láthatóan teljesen átszellemülnek ezeken a szabadtéri játékokon: lehet csúszni, mászni, ugrálni és vannak animátorok is, akik foglalkoznak a gyerekekkel.

Az Avalon Park a legjobb dolog, ami Miskolctapolcával történhetett, új színt ad a városrésznek és olyan közönséget is megmozgathat, akiket a fürdőkkel aligha sikerült volna bevonzani. Szerencsére a HELL beruházása nem került azon komplexumok sorába, ahol legfeljebb a szauna és a grillterasz között lehet szambázni meg vissza, valóban többfunkciós a hely, ettől lehet vonzó attrakció a vendégeinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában