Friss hírek

2009.06.24. 12:58

Támadást terveztek a pakisztáni magyar nagykövetség ellen

<p>A pakisztáni hatóságok megakadályoztak egy, az iszlámábádi magyar nagykövetség elleni támadást - közölte szerdán a magyar Külügyminisztérium a Független Hírügynökségnek eljuttatott közleményben. A magyar mellett még számos külképviselet ellen akartak támadást végrehajtani, afganisztáni szerepvállalásuk miatt.</p>

Az Aftonbladet című svéd bulvárlap információi szerint a hétvégén a pakisztáni hatóságok őrizetbe vettek egy férfit, akinél két tonna robbanóanyagot találtak. Az őrizetbe vett gyanúsított elmondása szerint a svéd, a norvég, az olasz és a cseh nagykövetségnél akartak robbantás végrehajtani a magyar mellett. Azért ezeket az országokat választották, mert részt vesznek az afganisztáni harcokban.

A magyar Külügyminisztérium közleményében megerősítette, hogy a sajtóban megjelent hírek megfelelnek a valóságnak. A minisztérium közölte, hogy a pakisztáni helyzetre tekintettel már korábban megerősítették a nagykövetség védelmét, a fejleményekről folyamatos tájékoztatást kapnak, és szorosan együttműködnek a pakisztáni hatóságokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!