Friss hírek

2009.09.11. 22:24

Újinfluenza gyanú a gólyatáborban: túlzóak az egyetemen terjedõ híresztelések a HÖK szerint

<p>Túlzónak tartja az <b>ELTE Állam- és Jogtudományi Karának</b> Hallgatói Önkormányzata azokat <b>az egyetemen terjedõ híreszteléseket</b>, amelyek a gólyatáborban történt esetleges újinfluenzás megbetegedésekrõl szólnak. Berkes Ákos, a HÖK elnöke a <b>hallgatói önkormányzat</b> honlapján nyilvánosságra hozott közleményében azt írja: a pénteken véget ért gólyatáborból sokan legyengülve tértek haza, de eddig egyetlen az, egyszerû megfázásnál, hétköznapi influenzánál súlyosabb esetrõl sem tudnak.</p>

Az elnök azt írja: az elsõ megbetegedések csütörtök délután jelentkeztek, amikor a gólyatáborban több hallgatónál a megfázás és kimerültség tünetei jelentkeztek. A táborban jelen lévõ egészségügyisek ezeket az eseteket megvizsgálták, de egyetlen esetben sem kellett senkit az ügyeletre szállítani.

Berkes Ákos azt is közli: a tábor utolsó napján, pénteken reggel minden táborozó hazament. Délutánra az internetes közösségi oldalak üzeneteibõl és e-mail váltásokból kiderült, hogy a többségük megbetegedett, de az ismert otthoni kezelések: a sok alvás, vitamin, lázcsillapító sokaknak használt, mivel vasárnapra szinte mindenki jobban lett.

A közlemény szerint a kollégiumok diákbizottsági tagjai felkeresik a karra járó kollégisták szobáit, hogy ellenõrizzék az állapotukat, és azt, hogy valóban nincs-e szó járványról. Az elnök kéri, hogy aki bármilyen tünetet is felfedezni vél magán, menjen el a háziorvosához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!