Miskolc

2019.11.10. 17:00

A „rocker” Agrippina

A legendás, 1981-es Sztárcsinálók című rockopera a jövő év februárjában izgalmas bemutatóval tér vissza, a női főszerepben Kecskés Tímeával.

Novák Krisztina

Kecskés Tímea a színpadon

Forrás: Magánarchívum

A miskolci színházszerető közönség láthatta első szárnybontogatásait a miskolctapolcai Akropolisz Szabadtéri Színpadon. Duettet is énekelt öccsével, Kefirrel (Kecskés Tiborral – a szerk.) a V-Tech együttes mai napig egyik legnépszerűbb, Éjfél után című dalában. Érettségi után már az Operettszínház stúdiósai közé tartozott. Azóta is sikert sikerre halmoz a Madách Színházban és a PS Produkció musicaleiben játszó színész-énekesnő.

A történetről

Az ókori Rómában az uralkodásra már alkalmatlan Claudius császárt felesége, Agrippina – Senecával összejátszva – megmérgezi, hogy első házasságából származó gyermekét, Nérót tegyék meg császárrá. Ők ketten, Agrippina és Seneca a sztárcsinálók, az útban lévők eltakarítói, a következők felkenői, majd megbuktatói. Úgy gondolják, az ifjú császárt bábként irányítva, a háttérből gond nélkül kormányozhatják a Római Birodalmat. A költői ambíciókat dédelgető Néró azonban hamarosan felülírja Seneca és Agrippina terveit…

Agrippina, a sztárcsináló

– Most egy friss, korunk elvárásainak megfelelő előadásra készülhetnek a nézők és nem a szokványos „daléneklésre” – kezdte a színésznő. – A darab zenéjét Várkonyi Mátyás szerezte, a szövegét Miklós Tibor írta. Szeptemberben volt a casting, decemberben kezdődnek a próbák, és két szereposztásban játsszuk majd a női főszerepet Sári Évivel. Agrippina karakterét nagyon szeretem és külön örülök annak, hogy a rendező, Szente Vajk „adott” egy szólót is nekünk. A Fekete könnyeket sír az ég címet viseli és teljesen új szerzemény. Őszinte, letisztult és természetes előadás lesz a mienk, ami engem leginkább a Sweeney Toddra emlékeztet – mesélte Kecskés Tímea. A bemutató 2020. február elsején, szombaton, este hét órakor lesz az UP Újpesti Rendezvénytéren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában