Helyi közélet

2010.08.16. 15:21

Még mindig kórházban van a BorsodChem egyik dolgozója

<p>Kazincbarcika - Továbbra is kórházban kezelik azt a BorsodChem dolgozót, aki múlt kedden kapott foszgénmérgezést egy üzemzavar elhárításakor - közölte a vállalat hétfőn. Hozzáteszik: valamennyi érintett hatóságot értesítettek és velük együtt vizsgálják a körülményeket.</p>


A munkavállaló azután jelentkezett mérgezésre utaló tünetekkel, hogy az éves nagyjavítás utáni visszainduláskor üzemzavar volt a BorsodChemnél, és kis mennyiségű foszgén került a levegőbe. Az érintett dolgozót azonnal kórházba szállították, állapotáról egyelőre nem lehet tudni semmit. A vállalat is csak annyit közölt: folyamatosan kapcsolatot tartanak a kórházzal a gyógykezelés ügyében.

A foszgén egyébként a vegyiparban használatos erős méreg. A tüdőben bomlik el, nagyon kis koncentrációban belélegezve is tüdővizenyőt okozhat, ami halálos lehet.

- Független Hírügynökség -


Továbbra is kórházban van a BorsodChem egyik munkavállalója

boon | 2010.08.16 14:53
Kazincbarcika, 2010. augusztus 16. – A BorsodChem Zrt. egyik üzemében múlt kedd reggel az éves nagyjavítás utáni visszaindulás folyamán üzemzavar következett be, melynek során kis mennyiségű foszgén került egy elszívás alatt lévő épület légterébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában