Vízilabda

2019.05.17. 08:00

Nem halasztanák a döntést „holnapra”

Az 5. helyért zajló csata második meccsét pénteken idegenben vívja a Pann­Ergy-MVLC.

Molnár István

Befejezheti a csatát az MVLC

Fotó: Vajda János

A férfi vízilabda OB I.-ben az ötödik pozícióért a megyei színeket képviselő PannErgy-Miskolci VLC, illetve a BVSC-Zugló alakulata harcol. Az egyik fél két sikeréig tartó párharcban a borsodiak 1–0-ra vezetnek azt követően, hogy az első, múlt szombaton a dr. Kemény Dénes Városi Sportuszodában megrendezett mérkőzést 11–6-ra megnyerték.

– A pályaelőny miatt számunkra nagyobb volt a tét, ezért a meccs elején picit idegesebben játszottunk, kapkodtunk pár helyzetben – mondta lapunknak dr. Sike József vezetőedző. – Azonban ha 4–2-nél belőttük volna az emberelőnyt, akkor vélhetően utána nem lett volna 6–6-os állás. Az is tény, hogy az utolsó negyedre elfáradt a BVSC, továbbá mi rájöttünk arra, hogy pontos vízilabdával lőhetünk gólokat, amik jöttek is, így alakult ki a különbség, amely reális volt. Nekünk szokásunk, hogy edzések helyett inkább edzőmeccseket igyekszünk lekötni, bajnokság közben is, szerdán például Budapestre mentünk, a Benedek Tibor által vezényelt Újpesthez, amely hasonló játékelemeket alkalmaz, mint a BVSC.

Mit hoz ki belőlük?

A két csapat a második felvonást pénteken 19 órától vívja a budapestiek pályaválasztása mellett. A meccs azért került el hétvégéről péntekre, mára, ugyanis a létesítmény úszóverseny miatt foglalt lesz szombaton és vasárnap. Mi lehet a kulcsa ennek az összecsapásnak?

– Van egy lelki tényező, mégpedig az, hogy a BVSC-nek nincs javítási lehetősége, most semmiképpen sem hibázhat, ha életben akarja tartani az esélyeit – közölte dr. Sike József. – A nagy kérdés tehát az, hogy mit hoz ki belőlük ez az életbenmaradási ösztön. Ebbe sok minden belefér: az agresszivitás, a brutalitás, az órák állítása. Nekünk az agresszivitásra hasonló agresszivitással kell felelnünk, a brutalitást azonban muszáj lesz tűrni. Az eredmény miatt, ha esetleg ilyen előfordul, nekünk majd legközelebb kell választ adnunk. Ez olyan, hogy bejöhet még bárki a mi utcánkba… Ha ezt megértik a játékosok, akkor nem lehet probléma. Számunkra adódik most egy lehetőség, amivel szeretnénk élni, megnyerhetjük azt, amiért egész évben dolgoztunk.

Már szombaton

A tréner még tovább is sorolta, hogy mi az, amit hozhat, ha lezárják most a párharcot.

– Utolsó meccs is lehet az idei bajnokságban, ez azért plusz hajtóerő. Győzelem esetén a szombati 11 órás megbeszélés után kezdődhet a vakáció, viszont ha nem úgy alakul az eredmény, akkor csak szerdán 11 óra után – közölte dr. Sike József. – A nemzetközi kupaindulás gyönyörű lenne, egy játékos pályafutásában sem mindegy, és persze a klub szempontjából sem, hogy ott van azon az európai vízilabdatérképen. A sokadik járulékos pozitívuma, hogy a nemzetközi kupaindulókat kiemelik majd az itthoni Magyar Kupa-sorozatban, valamint az is ennek a hozadéka, hogy a média többet foglalkozik azokkal a klubokkal, főleg ha sikeresek, amelyek kilépnek az európai porondra. Az egész gondolatmenetet egy gyönyörű magyar közmondással zárnám: amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra.

A klub ingyenes buszokat biztosított a szurkolók számára, így nem maradnak buzdítás nélkül Misicék a Szőnyi úti medencében.

Kedden lenne

Amennyiben a BVSC-Zugló ma egyenlítene a csatában, abban az esetben a harmadik találkozót május 21-én, kedden 19.30-tól rendeznék meg a miskolci dr. Kemény Dénes Városi Sportuszodában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!