Női projekt a nők sikeréért Miskolcon

Illusztráció
Illusztráció - © Forrás: Ridikül
Miskolc – Cél: a nők atipikus foglalkoztathatóságának javítása.

A nők foglalkoztatásának fejlesztését tűzte ki célul a Nő a Siker Alapítvány. Ennek keretében a Magyar Vöröskereszt Megyei Szervezetével és a Sajókeresztúri Önkormányzattal konzorciumban nőknek szóló foglalkoztatásfejlesztési programba kezdtek. A konzorcium együttműködik számos helyi intézménnyel, szervezettel és vállalattal.

A Nő a Siker Alapítvány a projekt során egy Női Információs és Szolgáltató Központot hoz létre, ahol az érdeklődők tájékozódhatnak a munkaerőpiaci lehetőségekről, kapcsolatba léphetnek a helyi munkaadókkal, valamint lehetőségük nyílik részt venni különböző képzéseken, tanfolyamokon – mondta el lapunknak Lévay Adrienn, az alapítvány elnöke. – A központ továbbá különböző humán szolgáltatásokat biztosít, egyéni és csoportos tanácsadás, mentorálás formájában.

„A program hozzájárul a nők és férfiak közti egyenlőség érvényesülésének elősegítéséhez a munkaerőpiacon, a nők atipikus foglalkoztathatóságának javításához, népszerűsítéséhez, a munkáltatók és a munkavállalók együttműködésének javításához a család és a munka összeegyeztethetőségének érdekében, a magánélet és a munka összehangolását segítő támogató szolgáltatásokat nyújtó szolgáltatók és a velük együttműködő közösségek működési feltételeinek megteremtéséhez . Az alapítvány Nők a családban és a munkahelyen című EFOP-projekt keretében tudja mindezt megvalósítani – fogalmazott az elnök.

– ÉM –