Friss hírek

2008.12.02. 15:18

Háromezer hamis étkezési utalványt találtak

<p>Háromezer darab hamis étkezési jegyet foglaltak le a rendőrök Magyarország több nagyvárosában. Az ügynek eddig három gyanúsítottja van, de a rendőrség szerint a közeljövőben újabb gyanúsítások várhatók.</p>

Hamis utalványokra bukkantak Budapesten, Kecskeméten és Baján. Az eddig lefoglalt háromezer étkezési jegy mindegyike 2008-ra szól, 1000 forintos címletekben készítették, és
általában nagyobb hipermarketekben váltották árura ezeket. A szakértői vizsgálat szerint a hamisítványok megtévesztésre alkalmasak, a hamisítók az eredeti utalvány biztonsági elemeit viszonylag jó minőségben utánozták. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a csalók fejlett nyomdatechnikai eljárást használva készítették el a hamisítványokat.

A nyomozás során a rendőrök eddig három személyt hallgattak ki gyanúsítottként, az ügyben további lefoglalások és kihallgatások várhatók. A Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi főosztálya készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel való visszaélés miatt nyomoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!