Friss hírek

2008.10.27. 20:21

Új magyar rajzfilmsorozat premierje az Animáció Világnapján

<p>Fél év alatt elkészült az a tizennégy filmből álló rajzfilmsorozat, amelynek létrehozására tavasszal írt alá együttműködést az Egyszervolt.hu internetes gyerekportál-csoport és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME). A gyerekversekből és dalokból készült sorozat első darabja az Animáció Világnapján jelenik meg www.egyszervolt.hu és a www.mese.tv oldalakon. A rajzfilmsorozat közönség bemutatóját szerdán délután öt órakor tartják a Kino moziban - tájékoztatta hétfőn a Független Hírügynökséget Nyulász Péter, az Egyszervolt.hu kommunikációs vezetője.</p>

A sorozat ötletével az Egyszervolt.hu szerkesztősége kereste meg még tavasszal a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemet. A közös cél az volt, hogy a művészeti egyetem hallgatóinak gyakorlati képzését összekössék a kortárs magyar gyerekirodalom népszerűsítésével.

A verseket, dalokat a gyerekportál szerkesztősége válogatta, a filmeket a művészeti egyetem animáció szakos hallgatói készítették, a munka témavezetője az Oscar díjra jelölt Maestro alkotója, M. Tóth Géza volt. Az elmúlt hónapokban tizenhárom versből és három dalból összesen tizennégy film készült.

A www.egyszervolt.hu internetes portálon jelenleg több mint harminc animációs filmet nézhetnek meg a gyerekek. Ezek egyrészt pályázatokra érkezett flash animációk, másrészt az internetes oldal megrendelésére készült filmek. Ezek sorát bővítik a most elkészült alkotások, amelyek közül az első az Animáció Világnapján jelenik meg a www.egyszervolt.hu és a www.mese.tv oldalakon.

Bővebb információ a filmekről a: www.egyszervolt.hu oldalon olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!