Friss hírek

2009.12.23. 12:43

Kevesebb postai kézbesítõ sztrájkol

<p>A Magyar Posta 36 ezer dolgozója közül összesen 106 kézbesítõ nem vette fel szerdán a munkát, szemben a keddi 152-vel - mondta a Független Hírügynökségnek a Magyar Posta szóvivõje. Tomecskó Tamás hozzátette: sehol sem okoz fennakadást a munkabeszüntetés. Tusz Ferenc a Kézbesítõk Szakszervezetének elnöke szerint most ugyanannyian sztrájkolnak, mint kedden.</p>

Miskolcon és Csongrádon mindenki felvette a munkát - mondta szerdán Tomecskó Tamás. A Magyar Posta szóvivõje szerint a legnehezebb helyzet Szegeden alakult ki, ahol 100 dolgozóból 61-en sztrájkolnak. A levelek azonban a csongrádi megyeszékhelyen is idõben eljutnak a címzettekhez.

A Kézbesítõk Szakszervezete a határozatlan idejû sztrájkkal azt szeretné elérni, hogy minden dolgozó kapjon egyszeri, százezer forintot a postai ingatlanok eladásából befolyt összegbõl. Tomecskó Tamás elmondta azt is, hogy értelmezhetetlen a posta számára a szakszervezet követelése. A befolyó pénzt ugyanis beruházásokra kell fordítani. A Magyar Posta szerint jogalap nélküli a munkabeszüntetés, ezért a cég pert indított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!