Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.10.18. 09:39

Összehangolt akció Nyíregyháza területén

<p>Nyíregyháza - Közel félszáz rendőr, polgárőr és közterület felügyelő bevonásával indult összehangolt akció Nyíregyházán. <dia width="900" height="700" alt="Összehangolt akció Nyíregyháza területén 2008.10.17."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/_sszehangolt_akci__Ny_regyh_za_ter_let_n_20/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Összehangolt akció Nyíregyháza területén 2008.10.17." /></a></dia>&#160;<dia width="900" height="700" alt="Összehangolt akció Nyíregyháza területén 2. 2008.10.17."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/_sszehangolt_akci__Ny_regyh_za_ter_let_n_2_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Összehangolt akció Nyíregyháza területén 2. 2008.10.17." /></a></dia>&#160;<dia width="900" height="700" alt="Összehangolt akció Nyíregyháza területén 3. 2008.10.18."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/_sszehangolt_akci__Ny_regyh_za_ter_let_n_3__1/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Összehangolt akció Nyíregyháza területén 3. 2008.10.18." /></a></dia></p>

18:25: Takarítsa meg a büntetéspénzt!

A hölgyeket fenyegeti büntetés egy saját ok miatt, de az urak sem védettek. A pénteken indított rendőrségi akció során több esetben akadt fenn az ellenőrzésen olyan hölgy, akinek például az orvosi alkalmassági lejárt. Egy olyan hölgyet igazoltattak a Sóstói úton, akinek 2003-ban járt le az orvosi alkalmassága. Azt nem figyelte a hölgy, hogy a jogosítvány első oldalán az a számsor látható, ameddig a jogosítvány személyi igazolványként használható. A kategória érvényesség a hátsó oldalon van feltüntetve, mégpedig kategóriánként felsorolva. Miután a családban többnyire a férj vezet még akkor is, ha mindkettejüknek van jogosítványa, a hölgyek ritkábban ülnek volán mögé, így ritkábban ellenőrzik az okmányaik érvényességét.

Most tehát hölgyek urak, takarítsanak meg egy kis pénzt, ellenőrizzék a gépjármű műszaki érvényességét, a jogosítvány orvosi érvényességét, a zöld kártya lejárásának dátumát, és az sem baj, ha megnézik, befizették-e mondjuk a negyedik negyedéves kötelező felelősségbiztosítási csekket, higgyék el megéri!

16:00: A péntek délután kezdődött akció elsősorban a közlekedők ellenőrzésére koncentrált, figyelembe véve az őszi-téli átállást. Az okmányok érvényességét, a gumiabroncsok futómélységét, a passzív biztonsági eszközök, a hátul utazókat is beleértve a biztonsági öv használatát ellenőrzik valamint az ittasságot szűrik ki.

A menetben elkövetett szabálytalanságokat, így kiemelten a piros jelzésen áthaladást kamerákkal is rögzítik, nem érdemes vitatkozni. A behajtási engedélyek, illetve a tiltott helyen parkolást is figyelik, itt is ahol lehet, kamerákkal rögzítik a szabálysértés tényét – tájékoztatta olvasóinkat Ferenc Róbert az akció parancsnoka.

Az első „áldozat” egy autós volt a Jókai téren, ahol elnézte a behajtani tilos jelzést, úgy akart áthaladni a bevásárló központ irányából a Hősök tere felé, neki 3000 Ft volt a bánatpénz.

Kapcsolódó cikkek:

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!