Helyi közélet

2013.05.02. 17:43

Időjárás-jelentés

Budapest, 2013. május 2., csütörtök (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Budapest, 2013. május 2., csütörtök (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában

A Brit-szigetektől Dánián át egészen a Kelet-európai-síkságig anticiklon húzódik. Területén általában kevés a felhő, sokat süt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Szintén többnyire napos az idő Európa délkeleti részén. Ugyanakkor Észak-Európa térségében többközéppontú ciklonrendszer helyezkedik el, emiatt arrafelé gyakran erősen felhős az ég, és több helyen esik az eső, záporeső. Szintén sok a felhő egy sekély ciklon hatására szárazföldünk délnyugati része fölött, ott záporok, zivatarok alakulnak ki. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk nagy részén 11 és 18 fok között változik, de a Skandináv-félszigeten többfelé 10 fok alatt marad a csúcshőmérséklet. Nyáriasan meleg az idő a Kárpát-medence és a Balkán-félsziget térségében, errefelé a délutáni órákra 27, 32 fok közé melegszik fel a levegő.

Péntek estig a Kárpát-medence fölé már nedvesebb, labilis légállapotú levegő érkezik, záporok, zivatarok alakulnak ki.

Várható időjárás péntek estig:

Csütörtökön gyakran lesz erősen felhős az ég, de keleten eleinte még néhány órás napsütés lehet. Kezdetben északon és nyugaton, majd keleten is több helyen várható zápor, zivatar, főként a Dél-Dunántúlon és a Duna-Tisza közén heves zivatarok is kialakulhatnak. Pénteken eleinte északon még több lesz a felhő, kezdetben több helyen lehet zápor, keleten zivatar, majd mindenütt csökken a felhőzet. Csütörtökön a keleti, délkeleti, pénteken a Dunántúlon az északnyugati, keleten a délnyugati szél megélénkül, pénteken néhol meg is erősödik. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lesznek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 18 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 19, 25 fok között alakul, de keleten, délkeleten 26, 28 fok is lehet.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában