Hajdú-Bihar

2011.07.07. 08:51

Nézőpont: Hamburgerszezon

<em>Hiába a sikeres uniós magyar elnökség, nem az ott született döntésekről beszél az ország. Az értékelés szerint túl vagyunk rajta, megnyitottuk, bezártuk, megünnepeltük. A növekedés és a foglalkoztatás is hangsúlyt kapott az idején, mialatt itthon először uborka-, majd hamburgerszezon lett, s megint téma a cukor.</em> <strong>Barak Beáta jegyzete</strong>

Hiába a sikeres uniós magyar elnökség, nem az ott született döntésekről beszél az ország. Az értékelés szerint túl vagyunk rajta, megnyitottuk, bezártuk, megünnepeltük. A növekedés és a foglalkoztatás is hangsúlyt kapott az idején, mialatt itthon először uborka-, majd hamburgerszezon lett, s megint téma a cukor. Barak Beáta jegyzete

Amikor az Unióban munkahelyteremtést céloznak, mifelénk sír a húsüzem és félnek az édességgyártók az új adótól.

Kiderült, hogy semmi vész, az előbbit megmenti valaki, nem eresztik el a dolgozókat; utóbbi pedig szerencsére életben maradhat, mert belföldre nem értékesít. Hmmm. Abból a sok finomságból tehát nem eszünk, s hamarosan kedvenc minőségi édességeink ára is növekedni fog – így még kevesebben maradnak, akik a tömény cukros dolgok helyett mernek magasabbra nyúlni, mondjuk a piros mogyorósig. A „hamburgeradó” ím lesújtott a cukorra is: újra a répacukor az egyik bűnbak, sőt, méreg, amelynek túlzott előfordulását megadóztatják. E növénynek mostanság nem lehet oka büszkeségre, hiszen „egészségtelen”, és helyettesíthető. Talán utoljára a répamesében becsülték meg, de akkor sem adta könnyen magát, s ha emlékeznek, többen pofára, azaz popsira estek, miközben cibálták...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!