Friss hírek

2009.09.22. 15:44

Vége az ír csodának?Többen hagyják el a szigetet, mint ahány bevándorló érkezik- hazatérnek a kelet-európaiak is

<p>A legfrissebb ír statisztikai adatok szerint többen hagyják el a szigetországot, mint ahány bevándorló érkezik. Erre pedig a 90-es évek közepe óta nem volt példa. A kedden közzétett adatok szerint leginkább a kelet-európaiak térnek haza a gazdasági válság sújtotta országból.</p>

2008 áprilisa és 2009 áprilisa között összesen 65 100-an hagyták el Írországot. Közülük 30100-an az Európai Unió 12 legújabb tagállamaiba tértek vissza.

A bevándorlók száma is visszaesett. Az ír statisztikai hivatal szerint 7800 fõvel csökkent emiatt az ország népessége. Erre legutóbb 1995-ben volt példa.

A gazdasági fellendülésnek köszönhetõen az elmúlt években tömegesen érkeztek a betelepülõk a szigetországba. Korábban Írországból sokan vándoroltak ki. Ez a trend fordult meg akkor, amikor az uniós források fölhasználásával erõre kapott a "kelta tigris." A válság érzékenyen érintette az ír gazdaságot.. A munkanélküliség pedig meghaladta a 12 százalékot is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!