Friss hírek

2009.10.27. 05:49

Energiatakarékos égõkkel szerelik Debrecen ünnepi díszkivilágítását

<p>Kedden kezdik felszerelni a karácsonyi díszkivilágítást Debrecen belvárosában. A Piac utcai sétálóövezetben a Széchenyi utcától a Nagytemplomig mindkét oldalon, a villamospálya fölött pedig a Nagytemplomtól egészen a Nagyállomásig lesz díszítés. <br />A jelentõsebb utcai épületek kivilágítása mellett 150 fára kerül ünnepi fény, melyrõl körülbelül 180.000 égõ gondoskodik-tájékoztatta a Független Hírügynökséget Lövei Tünde, az önkormányzat sajtóreferense.</p>

Debrecenben már tavaly megkezdték az áttérést a hagyományos izzókról energiatakarékos és hosszabb élettartamú LED-es égõkre. Idén tovább folytatódik a cseréjük és a kandeláberekre szerelt 50 csengettyû-harang motívumba, valamint a Régi Városháza elõtti 11 fára is korszerû LED-es fényforrások kerülnek. A tavaly újdonságként felállított fényfa és a fényszökõkút is újra részei lesznek a karácsonyi díszkivilágításnak, aminek az összköltsége 7 millió forint.

A hagyományt folytatva ebben az évben is lesz ünnepi fény a Debrecenhez tartozó településrészeken Bánkon, Halápon, Józsán, Kismacson és Nagymacson. A díszkivilágítást adventkor (november végén) fenyõfaszentelés keretében adják át a város lakosságának a Kossuth téren, és vízkereszt után, január 7-étõl bontják el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!