Női kosárlabda Euroliga – A Sopron itthon is kikapott a Hataytól

Budapest/Sopron – A Sopron hazai pályán háromszori hosszabbítás után vereséget szenvedett a török Hataytól szerdán a női kosárlabda Euroliga 13. fordulójában.

Eredmény:

13. forduló, B csoport:

  • Uniqa Sopron-Hatay (török) 95-98 (21-16, 13-20, 19-16, 13-14, 10-10, 11-11, 8-11)
    a magyar csapat legjobb dobói: Turner 30 pont, Crvendakic 20

A magyar bajnok 4/8-as győzelmi mérleggel, a tabella hetedik helyén várta az összecsapást, míg az ellenfél öt sikere mellett hétszer kapott ki, így a hatodik helyen állt. A csoportkör végén az első négy továbbjut az Euroliga negyeddöntőjébe, az ötödik és hatodik az Európa Kupában folytatja, az utolsó két együttes pedig befejezi szereplését. A Sopron és a Hatay közvetlen riválisa volt egymásnak a hatodik hely megszerzéséért, így a vendégek nem bíztak semmit a véletlenre, már hétfőn megérkeztek Magyarországra. A két klub decemberben csapott össze fennállása során először, a törökök akkor 74-66-ra nyertek. Sterbenz László együttese abban a tudatban lépett pályára szerdán, hogy legalább kilencpontos győzelmet kell aratnia, hogy kedvező helyzetbe kerüljön a török csapattal szemben.

Lendületesen kezdett a Sopron, az első negyed végéig öt ponttal elhúzott, majd a másodikban többször vezetett kilenccel is. Aztán magára talált a vendég együttes, fokozatosan felzárkózott az ekkor pontatlanul dobó hazaiakra, sőt, a nagyszünetben már nála volt az előny (34-36).

A harmadik szakasz közepén jó darabig egyik csapat sem tudott a kosárba találni, majd a Sopron mínusz ötről (45-50) visszavette a vezetést. A negyedik tíz perc 53-52-ről indult, s bár a magyar csapat vezetett időnként négy-öt ponttal, a végéhez közeledve a szükséges különbség elérésére nem volt esélye, így az utolsó másodpercekben hosszabbításra játszott. 65-64-nél két büntetőjéből egyet dobott be, majd következett egy szabálytalanság, ami két dobást jelentett a vendégeknek, akik mind a kettőt pontosan végezték el (66-66).

Az első ráadás öt percében továbbra sem tudott igazán meglépni a Hataytól a Sopron, így egy újabb hosszabbítást akart elérni, ami össze is jött. A második ötperces ráadás 76-76-ról kezdődött és 87-87-tel ért véget, így újabb hosszabbítás jött. Ebben viszont a Hatay némileg meglépett, és előnyéből a végéig három pontot megőrzött.

A Sopron egy hét múlva az ESBVA-LM vendégeként zárja a csoportkört. A francia csapat szerda este kikapott Lengyelországban, így a magyar együttes – amely csak egy pontra van tőle – még megelőzheti, és a hatodik helyen végezhet. Ehhez arra van szükség, hogy az egymás elleni összevetésben jobb legyen nála. Az itthoni mérkőzést az ESBVA-LM nyerte 72-62-re.

A másik szerdai magyar eredmény:

A csoport:

  • BLMA (francia)-CMB Cargo UNI Győr 69-50 (19-12, 18-12, 13-13, 19-13)

– MTI –