Friss hírek

2009.03.04. 14:02

Rendőrtanúk meghallgatásával folytatódott a Zsanett-ügy

<p>"Következetes, összefüggő és élményszerű volt, amit Zsanett elmondott" - ezt mondta szerdán a Fővárosi Bíróságon az a XIII. kerületi rendőrtiszt, aki 2007. május 4-én elsőként hallgatta meg részletesen az állítólag rendőrök által megerőszakolt fiatal lányt. Egy másik vizsgálótiszt, egy rendőrnő, aki régebbről is ismerte Zsanettet, azt mondta a tárgyaláson a lányról: "ahogy kinézett, az teljesen megfelel annak, ahogyan egy ilyen bűncselekmény sértettje kinéz".</p>

A közéletben és az egész közvéleményben is rendkívül heves indulatokat váltott ki az, hogy 2007. május 4-én hajnalban rendőrök állítólag megerőszakoltak egy 21éves fiatal lányt Budapest belvárosában. Az eset után több magas rangú rendőrségi vezető távozott posztjáról. Miután a hatóságok nem látták a rendkívül súlyos vádakat bizonyíthatóknak, a sértett úgynevezett pótmagánvádas eljárást kezdeményezett.

A Fővárosi Bíróságon szerdán folytatódott perben 8 rendőrtisztet hallgattak meg tanúként. A tárgyaláson elhangzott: a XIII. kerületi rendőrkapitányságon, ahová Zsanett és családja, mint ottani lakosok segítségért és tanácsért fordultak, többen is meghallgatták a lányt. Az a vizsgálótiszt, aki korábbról ismerte Zsanettet és családját, alig 2 órával a történtek után beszélt vele. A rendőrnő, aki korábban már több erőszak áldozatának ügyét is vizsgálta, azt mondta: Zsanett eléggé magába volt roskadva, zilált volt és összegörnyedt, nem láttam rajta sem alkohol, sem kábítószer hatását. Zsanett úgy viselkedett, mint amikor egy nő szégyelli magát, összekuporodott, lehajtotta a fejét.

A XIII. kerületi rendőrkapitányság egy másik tisztje, aki az első részletesebb meghallgatást lefolytatta, így idézte fel a történteket: hihetetlen történet volt, lehet, hogy pont azért igaz, mert annyira hihetetlen. A feletteseinek minden esetre azt jelentették: úgy néz ki, valós a bejelentés.

A per pénteken szakértők meghallgatásával folytatódik, várhatóan meghallgatja a bíróság majd azt az orvost is, aki annak idején Zsanettet megvizsgálta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!