mindenki Laci bácsija

2019.06.07. 22:25

Meghalt Benke László

A többszörös világbajnok mesterszakács 70 éves volt.

Benke László mesterszakács különböző főzős műsorokban szerepelt és lett mindenki Laci bácsija. A Wikipédia szerint Benke László 1966-ban a Szabadság Szállóban volt hidegkonyhafőnök, ezután a Tihanyi Motel, majd a Gundel Étterem séfhelyetteseként munkálkodott – olvasható a Mindmegette cikkében.

1972-ben Párizsban a Magyar Ház séfjeként dolgozott, majd hazatérése után, 1974-től a Gundel Károly Vendéglátóipari SzK és SzKI tanára volt 18 évig. 1979-ben újra tanulni kezdett, megszerezte a mesterszakácsi vizsgát, 1980-ban pedig a mestercukrászi vizsgát.

1988-ban a frankfurti szakácsolimpián a regionális csapat vezetőjeként megnyerte a nemzetek nagydíját.1996-ban megkapta a Magyar Gasztronómiai Szövetség életműdíját. 2000-ben szakácskönyvet adott ki, ezen kívül több szakácskönyv szerzője is volt.

Laci bácsi évek óta betegséggel küzdött, legutóbb áprilisban került kórházban. Benke László halálhíréről az atv.hu számolt be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!