Női kosárlabda EK – A győri edző törlesztene a Szekszárddal szemben

Budapest/Győr/Miskolc – Völgyi Péter edző szerint csapatának, a CMB Cargo UNI Győrnek akad törlesztenivalója az Atomerőmű KSC Szekszárd ellen a női kosárlabda Európa Kupában, ahol a két együttes a nyolcaddöntőbe jutásért mérkőzik meg egymással.

“Van törlesztenivalónk a Szekszárddal szemben, szeretnénk visszavágni nekik a múltkori vereségért” – utalt a keddi, győri sajtótájékoztatón Völgyi a két gárda bajnoki összecsapására, amelyet október 22-én az élvonalban egyedüliként veretlen szekszárdiak 79-74-re nyertek meg Győrben.

Hozzátette: a kupamérkőzés főpróbája számukra rosszul sikerült, hiszen vasárnap 79-70-re kikaptak a Cegléd vendégeként.

“A nemzetközi kupában megmutatnánk, hogy itt a helyünk” – idézte a győri klub honlapja a szakembert, akinek csapata három győzelemmel és három vereséggel jutott tovább a csoportkörből. Ellenfelük, a Szekszárd 4/2-es mutatóval lépett tovább.

“Egyik oldalról örültem, hogy a Szekszárdot kaptuk, hiszen jól ismerjük egymást, másrészt viszont sajnálom is, hogy egymás ellen játszunk, mert egy magyar csapat így biztosan búcsúzik” – mondta Völgyi.

A tréner elárulta: elsősorban agresszivitásban kell felvenniük a versenyt az ellenféllel. A vasárnap bokasérülést szenvedett Krivacevic Tijanáról elmondta, hogy még nem tudni, játszhat-e szerdán.

Program, a nyolcaddöntőbe jutásért, 1. mérkőzések:

szerda:

  • CMB Cargo UNI Győr-Atomerőmű KSC Szekszárd 18.45

csütörtök:

  • Aluinvent DVTK Miskolc-Bydgoszcz (lengyel) 18.00

A visszavágókat mindkét párharcban jövő csütörtökön rendezik meg.

– MTI –