Női kosárlabda Eb – Székely Norbert keretet szűkített

Akt.:
Női kosárlabda Eb – Székely Norbert keretet szűkített
Budapest – Székely Norbert, a női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 12 fős utazó keretét, amely szombaton Litvániában kezdi meg szereplését a 2019-es Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint a Székesfehérváron edzőtáborozó nemzeti csapatból a kapitány döntése értelmében Mansaré Manty, Lelik Réka, illetve Gereben Lívia nem tartt a társakkal az első összecsapásra.

Székely Norbert azt mondta, hogy maximálisan elégedett a három játékos munkájával, remekül dolgoztak, s a későbbiekben mindenképpen számít rájuk.

A júniusi csehországi Eb-n a magyar csapat – még Stefan Svitekkel a kispadon – egy győzelemmel és három vereséggel a nyolcaddöntőig jutott Királyváradon (Hradec Kralove), s végül a 12. helyen zárt.

A 2019-es Eb-nek Szerbia és Lettország ad otthont.

A magyar keret:

Goree Cyesha Damian, Krivacsevics Tijána, Simon Zsófia, Varga Zsófia (CMB Cargo Uni Győr), Studer Ágnes (Atomerőmű KSC Szekszárd), Katona Szidónia, Medgyessy Dóra (Ceglédi EKK), Dubei Debóra, Határ Bernadett (Sopron Basket), Szabó Fanni, Zele Dorina (Aluinvent DVTK Miskolc), Raksányi Krisztina (PEAC-Pécs)

A válogatott Eb-selejtezői:

  • november 11.: Litvánia-Magyarország, Kedainiai 18.00
  • november 15: Magyarország-Albánia, Miskolc 20.00
  • 2018. február 10.: Magyarország-Oroszország
  • 2018. február 14.: Magyarország-Litvánia
  • 2018. november 16.: Albánia-Magyarország
  • 2018. november 21.: Oroszország-Magyarország

– MTI –