Női kosárlabda Eb – Örökbefogadás az utolsó felkészülési mérkőzések előtt

Akt.:
Budapest, 2015. június 4. A június 11-én kezdődő Európa-bajnokságra készülő magyar női kosárlabda-válogatott tagjai a zsiráfok kifutója előtt 2015. június 4-én a Fővárosi Állat- és Növénykertben, ahol a csapat egy évre örökbe fogadta a Sissi nevű zsiráfot. Balról Hanga Zoltán, az állatkert szóvivője.
Budapest, 2015. június 4. A június 11-én kezdődő Európa-bajnokságra készülő magyar női kosárlabda-válogatott tagjai a zsiráfok kifutója előtt 2015. június 4-én a Fővárosi Állat- és Növénykertben, ahol a csapat egy évre örökbe fogadta a Sissi nevű zsiráfot. Balról Hanga Zoltán, az állatkert szóvivője. - © MTI Fotó: Kovács Attila
Budapest, 2015. június 4., csütörtök (MTI) – A jövő héten kezdődő Európa-bajnokság előtt a magyar női kosárlabda-válogatott a fővárosi állatkertben csütörtökön örökbe fogadta a Sissi nevű zsiráfot.

A zsiráfok kifutója előtt Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője elmondta, hogy március 25-én született a legfiatalabb zsiráf, melyet a csapat egy évre fogadott örökbe, és ezzel csatlakozott az állatkerti nevelőszülők táborához. Megjegyezte, hogy a Sissi név nem Erzsébet királynéra utal, hanem nyugat-afrikai név, majd egy plüss kiszsiráffal együtt átadta az örökbefogadást igazoló diplomát. A csapat dedikált kosárlabdával viszonozta az ajándékot, és a játékosok megígérték, hogy igyekeznek rendszeresen meglátogatni a zsiráfot, ha máskor nem, az évente kétszer sorra kerülő állatkerti nevelőszülők napján. Mint jelezték, már csak azért is nagyon örülnek a lehetőségnek, mert a sportágban még nem fordult elő, hogy egy csapat örökbe fogadjon egy állatot.

Honti Kata csapatkapitány arról beszélt, hogy az Eb-felkészülés hajrájában Törökországban pénteken és szombaton játszanak egy-egy mérkőzést, melyeken az eddig gyakoroltakat szeretnék tesztelni.

“Eb-ellenfeleink közül a spanyolok kiemelkednek a csoportból, de a többiek ellen hazai pályán lehet esélyünk. Bízunk a szurkolók buzdításában. Az elsődleges cél a továbbjutás” – mondta az esélyeket, várakozást illetően.

A kontinensviadal jövő csütörtökön kezdődik Sopronban, Szombathelyen, Nagyváradon és Temesváron. A középdöntőbe jutáshoz a magyaroknak az első háromban kell végezniük az ötös csoportban. Az ellenfelek a litvánok, a szlovákok, a svédek és a címvédő spanyolok lesznek a D csoportban, amelynek meccseire Sopronban kerül sor. A középdöntőket Győrben és Debrecenben rendezik, a helyosztóknak a budapesti Syma-csarnok ad otthont.

– MTI –