boon-sportoldal

2010.04.26. 12:34

Dobogót ért a fényes éjszakai autózás

<p>Miskolc - Olyanra is régen volt példa a honi rali bajnokságban, hogy az első és a harmadik helyezettet 7 másodpercnél is kevesebb válassza el vagy, hogy az utolsó gyorsaságira úgy álljon oda a három éllovas páros, hogy a különbségek alig haladják meg a három másodpercet.</p>

Rövidebben szólva; ritka izgalmas versenyt hozott a Miskolc RaliHerczig Norbert és Baranyai László a harmadik pozícióban zárták a bajnokság második futamát. A címvédők a negyedik helyen tanyázva tértek nappali nyugovóra, és ugyanígy, a verseny első köre után is a negyedik helyen állt a SkodaRally Team Hungaria kettőse.

„Az első három gyorsasági nem sikerült túlzottan jól, mert nem a megfelelő abroncsot választottuk, ez pedig rányomta a bélyegét az első körre. A vártnál gyorsabban melegedett fel az aszfalt, és ez döntő volt a nap elején. A szervizben aztán kicseréltük a gumikat, az új abroncsok pedig telitalálatnak bizonyultak” – mondja Herczig Norbert a gumiválasztásról.

A bükkszentkereszti pálya nagyon feküdt az S2000-es Skoda Fabiának, ott nappal mindkét alkalommal a második legjobb időt autózták Herczigék. Az öt megrendezett gyorsasági után a páros tehát negyedik volt, és a délutáni pihenőt követően, nem sokkal este 10 után, újult erővel állt oda a rajtvonalra, hogy teljesítse az éjszakára kijelölt négy szakaszt. A feladat adott volt, előre lépni a sorrendben.
 

Kifogástalanul

 
„Szeretünk este autózni, ez bebizonyosodott a korábbi években, így nagy várakozással tekintettünk az éjszakai száguldásra. A két közbülső gyorsaságin sikerült is abszolút időt autóznunk, ami az összetettben azt jelentette, hogy dobogós pozícióba kerültünk. Először a sátai, majd a bükkszentlászlói szakaszon bizonyultunk a leggyorsabbnak, a legrosszabb pozíciónk pedig a harmadik hely volt. A Skoda Fabia kifogástalanul működött, és a BFGoodrich abroncsok is kiváló tapadást biztosítottak. Külön készültünk az éjszakára, és hogy az egyéni tréningünk jól sikerült, annak bizonyítéka a két szakaszgyőzelem, és a végén a harmadik hely” - értékeli a pilóta az éjszakai teljesítményt.

„Ez a pozíció Eger után jó eredménynek számít, vártuk is már nagyon. Késhegyre menő csatákat vívtunk, ennek megfelelően a bajnoki pontverseny is rendkívül szoros, és az már világosan látszik, hogy óriási küzdelem várható a továbbiakban a pontokért. Előfordulhat legközelebb is, hogy csak pár másodperc dönt a helyezésekről, de ez jó a nézőknek, és jót tesz a ralinak is” - zárja mondandóját Herczig Norbi.

- JLI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!