Helyi közélet

2013.03.26. 08:58

Közlekedési helyzet Miskolcon és a megyénkben

Miskolc - A Hideg sor felé terelték a forgalmat a Varga-hegyről egy lezárás miatt kedden reggel.

Miskolc - A Hideg sor felé terelték a forgalmat a Varga-hegyről egy lezárás miatt kedden reggel.13.55: Hóvihar és jeges út a 37-esen

Miskolc - A 37-es számú főúton Gesztely és Újharangod között nagyon erős szél fújta a havat keresztül az úton kedden délelőtt. Részletek >>>



Miskolc - Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyes területein hétfő estétől havazás volt a jellemző. A téliesre fordult időjárás nem növelte meg a megye tűzoltóinak a beavatkozási esetszámát. Részletek >>>


12.30: Szerda reggel 6 óráig hat géppel takarítják a város útjait - tudtuk meg Pásztor Imrétől, a Miskolc Holding kommunikációs vezetőjétől. Ma délután egyébként a magasabban fekvő mellékutak kerülnek sorra, majd az AVE gépei folyamatosan igyekeznek hómentesíteni a többi - főbb - mellékútvonalat.


12.25: "Reggel miért nem jártak a villamosok? Tudja esetleg valaki?" - kérdezte olvasónk Facebook oldalunkon. Információink szerint váltóproblémák adódtak a villamosvonalon, amelyet azóta már orvosoltak az MVK munkatársai.


10.30: Megnyitották a forgalom előtt a Varga-hegyet, egyúttal ismét a teljes vonalon jár a 29-es autóbusz.


10.20: A rendkívül időjárás miatt a Szlovéniába tartó 7,5 tonnát meghaladó tehergépjárműveket Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében az M30-as autópálya Miskolc-Északi felhajtójánál a rendőrök a forgalomból kiszűrik és az Auchan áruháznál kialakított várakozó helyekre irányítják. - tájékoztatott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság. A megye területén más vonatkozásban forgalomkorlátozás egyelőre nincs érvényben.

A hatóság kéri, hogy fokozottan kövessék nyomon a közlekedési viszonyokról, valamint a várható időjárásról szóló híradásokat!

Az aktuális meteorológiai riasztásokról, valamint a figyelmeztetésekről a www.met.hu/idojaras/veszelyjelzes és a www.katasztrofavedelem.hu oldalakon, illetve a forgalomkorlátozásokról és útlezárásokról a www.police.hu és a www.kozut.hu oldalakon tájékozódhatnak.

A megyében jelenleg járható útviszonyok ellenére, - a havazásra tekintettel - a rendőrség és a katasztrófavédelem kéri, hogy a kialakult útviszonyoknak mindenben megfelelő gépjárművel induljanak csak útnak. Amennyiben útra kelnek, úgy vigyenek magukkal takarót, forró italt és élelmiszert. A mobiltelefonjaikat töltsék fel, hiszen ha szükség van, akkor azon tudnak leggyorsabban segítséget hívni.

A készenléti szolgálatok által üzemeltetett segélyhívó számok a nap 24 órájában rendelkezésre állnak. Amennyiben bajba kerülnek, vagy tudomásuk van arról, hogy valakinek segítségre van szüksége, hívják az ismert 112-es (általános segélyhívó), illetve 107 –es (rendőrség) vagy 105-ös (katasztrófavédelem) segélyhívó számokat.


10.00: Borsod-Abaúj-Zemplén megye területén továbbra is változó intenzitással havazik - tájékoztatott Pécsi Norbert Sándor, a magyar Közút szóvivője. - Kedd reggelre Miskolc környékén 15, a hegyvidéki területeken 20, a megye északi részein 2-3, Nyékládházától délre egyes zónákban közel 30 centiméternyi hó hullott. A folyamatos munkavégzésünk ellenére a fő- és mellékúthálózaton egyaránt téliesek az útviszonyok. A főutakon valamelyest jobb a helyzet, sok helyen sónedvesek, latyakosak.

A mellékutakon, főleg az alsóbbrendű utakon téliesebbek az útviszonyok, ugyanakkor járhatatlan út vagy elzárt település jelenleg nincs a megyében. A reggeli óráktól közel 40 közutas munkagép dolgozik folyamatos váltásban. A Magyar Közút arra kéri a közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek, csak téli közlekedésre megfelelően felkészített gépjárművekkel induljanak el, utazás előtt pedig mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról.


08.58: Keresztbe fordult egy kamion a Varga-hegyen

- Az AVE Miskolc Kft. hét darab munkagépe és a Városgazda 350 embere takarítja Miskolc útjait - jelentette ki Pásztor Imre, a Miskolc Holding kommunikációs vezetője, aki hozzátette: már hétfőn este végeztek a város gépei előszórást.

A reggeli közekedést a Varga-hegyen - amely egyébként a Magyar Közút kezelésében van - egy kamion akadályozta, amely keresztbe fordult az úton. Kedden 09.10-kor Pásztor Imre arról tájékoztatott, hogy a 29-es busz egyelőre az Újgyőri főtér - Vasgyár és az Avas - Egyetem között jár.

Járnak viszont és jelen pillanatban nincs fennakadás az MVK-nál. Az avasi autóbuszjáratok csakúgy úton vannak, mint a magasabban fekvő, "hegyi járatok", így az 5, és a 15-ös járatok.

ÉM-JLI


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában