Helyi közélet

2014.04.28. 18:56

Ingyen napon borsos belépő Edelényben

Edelény - Többen is így jártak, de ők szóvá is tették. Náluk orvosolták is a hibát.

Edelény - Többen is így jártak, de ők szóvá is tették. Náluk orvosolták is a hibát.A nyitást követő első ingyenes belépést biztosító napján megfizettették az Egerből érkezett háromgyermekes házaspárral a 3200 forintos családi belépőt az edelényi kastélyban. Minthogy épp jelen voltunk (be is számoltunk róla cikkünkben), mi is megkerestük a panasszal a Forster Központot. Az ügy folyományáról érdeklődve a következő tájékoztatást küldték: „Az edelényi kastély vendégkönyvi bejegyzése, valamint a Forster Központ e-mail címére is beérkezett panaszlevél alapján a kastély létesítményfelelőse az esetnél jelenlévő munkatársak megkérdezésével rekonstruálta a történteket. A vizsgálat során nyilvánvalóvá vált, a jelenlévő kollégák helytelenül jártak el, amikor a háromgyermekes családtól megtagadták a díjtalan belépést, hiszen az edelényi kastélysziget a 2012. március 26-án kiadott működési engedélye alapján (MK/5009/2012) muzeális intézmény, így vonatkozik rá a muzeális intézmények látogatóit megillető kedvezményekről szóló 194/2000. (XI. 24.) Korm. rendelet.

A rekonstruált történet alapján a kollégák helytelen eljárását az indokolta, hogy az edelényi kastélyban látható 3D filmet extra-szolgáltatásnak minősítették, nem pedig az állandó kiállítás részének. Az esetnél jelenlévő kollégák szóbeli figyelmeztetést kaptak. A panaszostól e-mailben elnézést kértünk, értesítettük bejelentésének kivizsgálásáról, illetve annak lezárásáról. Jeleztük, hogy megküldött bankszámlaszámára visszautaljuk a családi belépőjegy költségét.

A Forster Központ pontosította az edelényi kastély esetében is az állandó kiállítás tartalmát, annak érdekében, hogy a jövőben hasonló félreértésekre ne kerülhessen sor.”

ÉM-SzK


Edelény - Április 6-án riportot készítettünk az Edelényi Kastélyszigeten, ahol az egyik megszólított, háromgyermekes, Egerből érkezett család elkeseredetten számolt be arról, hogy bár előre tájékozódtak az Edelényi Kastélysziget honlapján, hogy ezen létesítménynek melyik a díjtalan látogatás napja, pórul jártak. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában