Koncertajánló

2020.01.16. 20:30

Két órányi szimfonikus heavy metal

A miskolci Swanheart zenekar ad koncertet január 18-án a Collins Rock Clubban.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Swanheart

Forrás: A zenekar fotója

A borsodi tagokból álló Swanheart zenekar 2014-ben alakult, először saját dalokkal próbálkoztak, lemezt is készítettek, de ez nem sok sikerrel kecsegtetett. Igyekeztek valami egyedit kitalálni, amit sokan ismernek, de Magyarországon egyedülálló, így most Nightwish tribute zenekarként működnek.

– Nem tudunk róla, hogy jelenleg lenne másik ilyen tribute zenekar rajtunk kívül. A banda három átalakuláson is keresztülment már, de reméljük, hogy ez a mostani felállás megmarad. Sokfelé játszottunk már, de elsősorban fesztiválokon találkozhatnak velünk, ahol jobban ismerik ezt a zenét, természetesen nem megyünk el egy olyan falunapra, ahol erre nincs igény, mert mondhatjuk, hogy ez kultúrzene, rétegzene. Nagyobb rendezvényeken is jártunk már, ahol több stílus találkozik, motoros találkozókon, télen klubokban is, próbálunk minél több helyre eljutni, ami menedzsment híján nem egyszerű. Persze még nem vagyunk olyan ismertek, de igyekszünk a köztudatba kerülni, szélesebb körben terjeszteni a szimfonikus heavy metalt – mesélte a zenekarról Kiss Mihály gitáros.

Most szombatra egy több mint kétórás koncerttel készülnek, 16 dal fog felcsendülni, amelyben felvonultatják a Nightwish zenekar mindhárom felállását. Inkább a régebbi vonalat követik, amikor még Tarja Turunen énekelt, de lesz ízelítő a Floor-os és az Anette-es időszakból is. Szimfonikus metál rajongók, gyülekezzetek! Szombat, Collins Rock Club!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!