Friss hírek

2011.04.30. 06:03

Sorban állnak az ingyenes egészségügyi szűrésre

<p>Ingyenes szűrőnapot rendez férfiaknak az önkormányzat Székesfehérváron. Nemrég volt ingyenes szűrés nőknek a városban, mivel mindkét nemnél hatalmas az érdeklődés, ezért rendszeressé teszik az ilyen akciókat - jelentette be tájékoztatóján Östör Annamária, az önkormányzat egészségügyi tanácsnoka.</p>

Május 5-én azokat az 50 évnél idősebb férfiakat várják, akik még nem vettek részt szűrővizsgálaton, de 40 éves kortól mehetnek azok is, akiknek a családjában előfordult prosztata-megbetegedés. Az ingyenes szűrésre előjegyzést vettek fel és a 40 hely mára elkelt. Az önkormányzat az egészségfejlesztési tervben erre az évre 1-2 millió forintot tartalékolt szűrőnapokra, de további forrásokra pályáznak, hogy rendszeressé válhassanak az ingyenes akciók - mondta Östör Annamária.

Legutóbb két hete volt ingyenes szűrés nőknek. 160-an vettek részt nőgyógyászati vizsgálatokon. Az ötven év körüliek körében volt a legnagyobb igény rá, rákos elváltozást nem találtak. 108 csontsűrűség-vizsgálatot végeztek el, 20 pácienst küldtek további vizsgálatra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!