Női kézilabda EHF Kupa – Fölényes váci siker

Budapest – A GVM Europe-Vác hazai pályán 12 góllal legyőzte az izraeli Makkabi Arazim Ramat Gan csapatát szombaton, a női kézilabda EHF Kupa-selejtező első fordulójának első mérkőzésén.

Az izraeli klub feladta a pályaválasztói jogát, így a visszavágót vasárnap 17 órától ugyancsak Vácott rendezik.

Eredmény, női EHF Kupa, selejtező, 1. forduló, 1. mérkőzés:

GVM Europe-Vác – Makkabi Arazim Ramat Gan (izraeli) 39-27 (20-13)

a Vác legeredményesebb játékosai: Diószegi 8, De Souza 6, Helembai, Hámori 4-4

Sérülés miatt több játékosát – többek között az ifjúsági vb-ezüstérmes Kuczora Csengét – is nélkülöznie kellett a Vácnak, amely szerdán nagy bravúrral rangadót nyert Siófokon (29-28), így az egészséges kézilabdázói is fáradtsággal küszködtek.

A magyar csapat dolgát az is nehezítette, hogy rendkívül kevés információ állt rendelkezésére ellenfeléről, ezért nehezen tudott felkészülni az izraeli együttesből.

Eleinte jól tartották magukat a vendégek, akik ügyes, ötletes alapjátékuknak köszönhetően többször vezettek is egy góllal. A 13. perctől magabiztosabbá, pontosabbá váltak a hazaiak, növelték a különbséget és két 5-1-es sorozatuknak köszönhetően a szünetben már hét találattal vezettek (20-13).

A második félidőben a cseréknek és a legfiatalabb játékosoknak is lehetőséget adott Szilágyi Zoltán vezetőedző. A Makkabi húsz percig tartani tudta hátrányát, de a hajrában egy 5-0-s szériával fölényessé vált a Vác győzelme (39-27).

A mezőny legeredményesebb játékosa az izraeli Shira Eden Vakrat volt, aki 15 lövésből kilenc gólt dobott.

Továbbjutás esetén a váciaknak a nemzetközi porondon a Siófok lesz a következő ellenfelük. A mezőnyhöz a magyarok közül a Dunaújváros és az Érd csatlakozik még. A csoportkör eléréséhez a Vácnak három párharcot kell megnyernie.

-MTI-Sporthírek