Sport

2014.02.25. 07:43

DVTK: A nemzetközi szereplés az álom

Miskolc - A hagyományoknak megfelelően ismét sokan voltak a DVTK hétfő esti szurkolói ankétján.

Miskolc - A hagyományoknak megfelelően ismét sokan voltak a DVTK hétfő esti szurkolói ankétján.A piros-fehérek híveit ezúttal is a Szinvaparkba hívták és már jóval a 18 órai kezdés előtt megtelt a második emeleti ételudvar, ahol az érdeklődők jelentős részének csak ,,állóhely" jutott.

Új főszponzor

A ,,játékvezető" pontban 18 órakor indította el a DVTK indulóját, majd három félidőre bontották a rendezvényt. Elsőként Szabó Tamás, a DFC Kft. ügyvezető igazgatója ragadta magához a mikrofont. Bemutatta a szezon legfontosabb igazolását, amely nem más, mint a Borsodi Sörgyár: a cég immáron hazai pályán csatlakozik a piros-fehérekhez. A ceremóniára eljött Petr Kovarik, a Borsodi Sörgyár ügyvezető igazgatója és Balássy Árpád marketingvezető is.

- Számunkra nagy öröm, hogy a Borsodi lett a főszponzorunk, a cég felirata a játékosok mezén is szerepelni fog - kezdte Szabó Tamás.

Petr Kovarik már csak azért is nagy tapsot kapott, mert egészen jól érthető magyarsággal szólt hallgatóságához.

- A DVTK, mondanom sem kell, jelentős hazai csapat - jegyezte meg a cégvezető és szavaira néhányan máris nótázásba kezdtek. - Megállapodásunk eddig titkos volt, még saját dolgozóink sem tudtak az egyezségről. Remélem, hogy a DVTK játékosai számára is öröm az, hogy a jövőben, a szlogen szerint, együtt vagyunk és sikeresek leszünk.

Kérdésünkre, mely szerint a hosszútávú kontraktus hány évre szól és mennyi pénzzel jár a klub számára, senki nem volt hajlandó konkrét választ adni. A jelenlévők ugyanis kijelentették: ez nem publikus...

Jegy és közlekedés

A második félidő a szakmáé volt. Szabó Tamás mellett színpadra lépett Kovács Zoltán sportigazgató, Sivic Tomislav vezetőedző, Gohér Gergő csapatkapitány, valamint az újonnan igazolt Egerszegi Tamás, Lazar Marjanovic és Miroslav Grumic is.

- Azt várom a csapattól, hogy minél jobban szerepeljen a Liga- és a Magyar Kupában, továbbá az NB I-es bajnokságban és ennek jegyében a fiúk tegyenek meg mindent a minél jobb szereplés érdekében - hangsúlyozta Szabó Tamás.

Ezután Kovács Zoltán kapott szót.

- Erősödtünk és felkészülésünk is jól sikerült - állapította meg a sportigazgató, majd így folytatta: - Ennek a társaságnak nagyon kellett egy hosszú és tartalmas felkészülés, mert csak így juthat messzire.

A több száz szurkoló megtapsolta a vezetőedzőt, aki mindezt mosolyogva fogadta.

- A nyáron még nem tudtam, hogy hány óra van és hová jöttem - sorolta Sivic Tomislav. - Nehezen indultunk ősszel, most közel vagyunk álmainkhoz, de vigyáznunk kell arra, hogy ne essünk vissza. Sok és nehéz döntést hoztunk, hittünk a saját elképzeléseinkben és szeretnénk kilépni az európai színtérre. A foci csapatjáték, ehhez kell csapat, vezetőség, szurkolótábor, játékos, technikai személyzet és így továb, vég nélkül. Céljainkat csak együtt valósíthatjuk meg. Az öltözői hangulatról és rövidtávú terveikről Gohér Gergő harminc másodpercig szólt:

- Jól összekovácsolódtunk, és nagyon szeretnénk európai kupaszerepléshez jutni.

Néhányan kérdés helyett kiselőadást tartottak, volt, aki megvédte Tisza Tibort és Takács Pétert, s akadt, aki Bene Ferenc pályaedző utódáról érdeklődött. Utóbbiról Kovács Zoltán annyit árult el, hogy jelöltjük már van...

Az egyik szurkoló azt tudakolta, hogy bajnok lesz-e a DVTK, vagy legrosszabb esetben érmes helyezést harcolnak-e ki a piros-fehéreknek, de Kovács Zoltán - látnoki képességek hiányában - egyiket sem ígérte meg.

Az újabb szünet előtt Szabó Tamás arról elmélkedett, hogy szeretné, ha a belépőjegy ára német mintára előbb, vagy utóbb a közlekedési költséget is tartalmazná, majd érkeztek a mosolyt fakasztó kérdések (például ki és hány gólt fog szerezni, mennyibe kerül majd a stadionban a sör?), aztán repültek a sablonos válaszok, a hangulat pedig tetőfokára jutott.

ÉM-KT


Miskolc - A hétfői DVTK évadnyitó szurkolói ankét hosszabbítása Sebestyén László országgyűlési képviselőé (és jelölté) volt. Néhányan bekiabáltak, de aztán elcsendesedett az emelet.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!