sport beharangozó

2020.02.08. 11:00

Meccsajánló szombatra és vasárnapra

A labdarúgó NB. II., a kosárlabda NB I/B., a női röplabda NB I. Liga és a női futsal NB I. következő meccsein izgulhatunk csapatainkért a hétvégén.

Forrás: ÉM-archívum

Női futsal NB I., 14. forduló

Miskolci Vénusz – Agenta Girls Szekszárd FC (Miskolc, városi sportcsarnok, szombat, 14.30)

György Gábor, a Vénusz edzője: – A héten nem is inkább a szakmai részre fektettük a hangsúlyt, inkább a lelkeket próbáltuk meg rendbe tenni. Ugyanis volt egy töréspont a csapatnál, aminek sok összetevője volt, ezt próbáltuk egy picit orvosolni. A Szekszárd visszaigazolt régi játékosokat, akik eddig nem vettek részt a bajnokságban, tehát erősödtek. Tehát kicsit vakon megyünk bele ebbe a meccsbe, de úgy gondolom, a heti mentális felkészítés meghozhatja a gyümölcsét. A lányok is tisztában vannak ennek a meccsnek a súlyával, hogy ez egy minden szempontból fontos találkozó a csapat életében, és szeretnénk visszanyerni a szurkolók bizalmát is.

Női röplabda NB I. Liga, 15. forduló

DVTK-Fux – Gödöllői RC (Miskolc, városi sportcsarnok, szombat, 18.00)

Toma Sándor, a DVTK-Fux szakmai igazgatója: – Miután a bajnokságban lement egy oda-vissza kör, most az alapszakasz utolsó harmada következik, amelyben mindenki ellen már csak egyszer lépünk pályára. A kiírás szerint éppen az a csapat lesz most az ellenfelünk, akikkel a múlt héten is játszottunk, ráadásul ugyanebben a párosításban. Akkor, négy szettben nyertünk, és azért nem háromban, mert a második játszma végjátékában nem használtuk ki az előnyünket. A mostani meccsen egyedül Kundrákra nem számíthatok, azért, mert a hét elején, az egyik edzésen, egy erősebb ütés blokkolását közben zúzódást szenvedett a karja, emiatt nem igazán tudta mozgatni a kezét, és egy hetet ki kell hagynia. A többiek viszont rendben vannak, és azt várom tőlük, hogy vegyék végig komolyan a meccset, mert az elsődleges cél az, hogy a győzelmet megszerezzük, hogy a három pontot itthon tartsuk.

Labdarúgó NB II., 23. forduló

Duna Aszfalt Tiszakécske LC – Kazincbarcikai SC (Tiszakécske, vasárnap, 14.00)

Dzurják József, a KBSC vezetőedzője: – Az előző heti, hazai meccsünk nagy szélben zajlott, amely az első félidőben az Ajkát segítette, a másodikban bennünket. Emiatt is volt a két negyvenöt perc ellentétes, az első inkább az övék volt, a második inkább a miénk. A hátrányunkat ki is tudtuk egyenlíteni a 69. percben, s ugyan a levegőben lógott az újabb találatunk, azt végül nem tudtuk megszerezni, így igazságos döntetlen született. Annyit hozzátennék még ehhez a tavaszi nyitótalálkozóhoz, hogy a putnoki füves pályára lépés előtt a felkészülés során egyetlen egy füves edzést nem tudtunk tartani, ami mindenképpen hátrány volt. Mostani ellenfelünk, a Tiszakécske jól erősített a téli szünetben, a felkészülési eredményeik is jók voltak, a rajton azonban otthon 2-0-ra kikaptak a Győrtől. Mögöttünk vannak a táblázaton, és biztos, hogy mindent meg fognak tenni azért, hogy ne két hazai vereséggel nyissák a tavaszt. Nehéz összecsapásra számítok, de remélem, hogy egy jó pályán lesz sanszunk a három pont begyűjtésére. Majd meglátjuk, hogy a taktikai repertoárunkból melyik lesz az, amit az adott helyzetben játszanunk kell.

A Barcikában sérült Mikló és Ignácz, eltiltott azonban nincs a gárdában.

A KBSC várható kezdőcsapata: Horváth L. – Iszák, Heil, Fótyik, Farkas A. – Krausz, Toma, Németh T. – Oldal, Fekete, Kovác.

Női kosárlabda NB I/B. Zöld csoport, 15. forduló

Szegedi KE – Aluinvent-DVTK U23 (Szeged, vasárnap, 16.00)

Vaszi Ádám, az Aluinvent-DVTK U23 edzője: – Arra nem mernék vállalkozni, hogy elmondjam, hogy milyen összetételben kelünk útra vasárnap, mert az utóbbi napokban szinte mindig történt valami, ami átírta az éppen aktuális keretet. De annak a csapatnak, amelyik ezen a hét végén pályára lép, nem lehet más célja, csak az, hogy az előző fordulóban elkövetett hibákat kijavítsa, és megszerezze a győzelmet Szegeden. Ugyanis egy hete, a Törekvés ellen a védekezésünk nem volt az igazi, ráadásul a végjátékban is tompák voltunk, ez az, amire különösen oda kell figyelnünk a mostani meccsen.

Férfi kosárlabda NB I/B. Zöld csoport, 22. forduló

Tiszaújvárosi Phoenix KK – Knipl Bonyhádi KSE (Tiszaújváros, vasárnap, 18.00)

Szendrey Zsombor, a Tiszaújvárosi Phoenix KK edzője: – Nem vagyunk könnyű helyzetben, mert vannak sérültjeink, ráadásul magas poszton, Martin, Orliczki és a fiatal Eremiás játékára sem igazán számíthatunk. Sajnos, a teljesítményünk sem megbízható, nagy hullámvasúton ülünk, volt, hogy magabiztos játékkal győztünk, és volt, hogy értékelhetetlen teljesítménnyel kikaptunk. A Bonyhád magas szerkezetű, gyors játékot produkáló csapat, és függetlenül attól, hogy a közelmúltban távozott tőlük egy kosaras, jó keretük van. Viszont nekünk a hiányzóink nélkül is azon kell lennünk, hogy minden tőlünk telhetőt megtegyünk a győzelem érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!