Diósgyőri VTK

2020.02.21. 22:15

A Kisvárda vendége lesz szombaton a DVTK

A két csapat nem idegen egymás számára, de merre billen a mérleg?

Bartók Nándor

Puskás Akadémia vs. Diósgyőri VTK

Fotó: Homoky György

Igaz, nem túl gyakran játszanak egymással, de találkoztak már a pályán a Kisvárda és a Diósgyőr játékosai. A közelmúltban a miskolciaknak kedvezett inkább a szerencse, ugyanis utolsó három ütközetük után ők mondhatják el, hogy legalább egy győzelmet tudtak aratni a másik felett.

A 2018/2019-es két döntetlent követően a tavalyi szezon 11. fordulójában 3-1-re legyőzte a borsodi csapat a szabolcsiakat.

Az OTP Bank Liga hétvégi fordulója tartogathat meglepetéseket, ez a mérkőzés is könnyen billenhet bármilyen irányba. Mindkét csapatnak ez lesz a 22. mérkőzése a szezonban. Igaz, a DVTK előkelőbb helyen áll a tabellán, a kisvárdaiaknak fontosabb lehet ez a mérkőzés, mint az elsőre tűnik. Csupán egy kedvezőtlen forduló és azonnal kieső helyen találhatja magát a csapat, ugyanis a Paks és a Zalaegerszeg is küzd még a bennmaradásért, és nagyon kicsi a pontkülönbség.

Forma

Bár a Kisvárdának az egész éves teljesítményét nézve jobb a hazai mérlege, a Diósgyőr a statisztikák szerint jelen pillanatban nagyon jó fomának örvend, ugyanis az elmúlt öt bajnoki mérkőzéséből csupán egyet veszített el, azt is idegenben, a Debrecen csapata ellen. A szombati mérkőzés eredménye nem ígérkezik könnyen megjósolhatónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!