Női kézilabda BL – Házigazdaként is legyőzte a Ferencváros a Bietigheimet

Hárfa Noémi, az FTC (j) és Kim Naidzinavicius, az SG BBM játékosa a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - SG BBM Bietigheim mérkőzésen Érden 2018. november 4-én.
Hárfa Noémi, az FTC (j) és Kim Naidzinavicius, az SG BBM játékosa a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - SG BBM Bietigheim mérkőzésen Érden 2018. november 4-én. - © Fotó: MTI/Kovács Tamás
Érd – A Ferencváros 33-30-ra legyőzte a német Bietigheim csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában, vasárnap Érden.

A két együttes két héttel ezelőtt Németországban találkozott egymással, akkor az FTC 28-25-re nyert.

Eredmény, női Bajnokok Ligája, 4. forduló, D csoport:

FTC-Rail Cargo Hungaria – SG BBM Bietigheim (német) 33-30 (17-13)

a Ferencváros gólszerzői: Kovacsics 15, Háfra 7, Klivinyi 4, Pena 3, Schatzl 2, Márton, Faluvégi 1-1

Az FTC keretéből ezúttal is a montenegrói Djurdjina Malovic és Bobana Klikovac, valamint Szikora Melinda és a holland Danick Snelder hiányzott sérülés miatt.

A németek kezdtek jobban, majd stabilizálta a védekezését a Ferencváros, de támadásban számos hibát elkövetett, így csak a 21. percben tudott először vezetni (11-10). Az egyik oldalon a litván Kim Naidziniavicius, magyar részről pedig Háfra Noémi lőtt a leghatékonyabban, és mivel az FTC az utolsó hét percben Kovacsics Anikó vezérletével 5-1-es sorozatot produkált, a szünetben már négy góllal elhúzott (17-13).


Hárfa Noémi, az FTC (j) és Kim Naidzinavicius, az SG BBM játékosa a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában játszott FTC-Rail Cargo Hungaria – SG BBM Bietigheim mérkőzésen Érden 2018. november 4-én. MTI/Kovács Tamás

A második felvonásban egy 4-1-es szériával felzárkózott a Bietigheim (22-20), amely kihasználta, hogy ellenfele játéka mindkét kapu előtt akadozott. Kapusteljesítményben is az FTC fölé nőtt a vendégcsapat, amelyben – ebben az időszakban – senki nem tudott felnőni a remekül játszó Kovacsics Anikó csapatkapitányhoz. Tíz és fél perccel a vége előtt megint a Bietigheim vezetett (26-27), majd a hajrában sérülések miatt többször is állt a játék.

Bíró Blanka második alkalommal védett büntetőt, s az FTC egy 4-0-s sorozattal ismét előnybe került (30-27), majd az izgalmas végjátékban meg tudta őrizni a különbséget.


Bíró Blanka, az FTC kapusa és Luisa Schulze, az SG BBM játékosa a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában játszott FTC-Rail Cargo Hungaria – SG BBM Bietigheim mérkőzésen Érden 2018. november 4-én. MTI/Kovács Tamás

A vendégek legeredményesebb játékosa a holland Antje Malestein volt hat találattal.

Az FTC jövő vasárnap a román CSM Bucuresti együttesét fogadja Érden.

hétfőn játsszák:

C csoport: Győri Audi ETO KC-Thüringer HC (német) 19.00

-MTI-Sporthírek