Női kézilabda BL – Győr: vereség négy győzelem után

Budapest/Ikast – Négy győzelem után ötödik mérkőzésén kikapott a Győr a női kézilabda Bajnokok Ligája C csoportjában: a magyar együttes a dán Midtjylland otthonában maradt alul négy góllal.

Női Bajnokok Ligája, 5. forduló:

C csoport:

Midtjylland (dán) – Győri Audi ETO KC 27-23 (15-10)

Az itthon 12 góllal megnyert első meccs után roppant gyengén kezdett a Győr, a hazaiak 4-1-re elhúztak, majd fokozatosan növelve a különbséget a 21. percben már 11-4 volt az állás a dinamikusan és eredményesen rohamozó dánok javára. Valamelyest magához tért a Győr (12-9), ám a szünetre újfent nagyobbra dagadt a különbség (15-10).

A második játékrészben rendre hol három, hol négy találattal vezetett a Midtjylland, s bár az ETO-nak többször is lehetősége nyílt kétgólnyira felzárkózni, ezeket az alkalmakat elmulasztotta. Mivel pedig a védekezése mindvégig foghíjas volt, és a kapusok teljesítménye sem segített, biztosan nyert 27-23-ra a dán együttes.

A vendégcsapat legeredményesebb játékosa a holland Yvette Broch volt hat góllal. Az ETO ezt megelőzően február közepén veszített tétmérkőzést rendes játékidőben.

A Midtjylland sikerével eldőlt, hogy a C csoportból az orosz Rosztov-Don esik ki, vagyis a csoportkör utolsó fordulója ebben a kvartettben tét nélküli lesz.

pénteken játszották:

Rosztov-Don (orosz) – CSM Bucuresti (román) 20-22 (11-10)

Az állás: 1. (és már középdöntős) Győri Audi ETO KC 8 pont, 2. (és már középdöntős) Midtjylland 6, 3. (és már középdöntős) CSM Bucuresti 4, 3. Rosztov-Don 2

B csoport:

vasárnap játsszák:

Leipzig (német)-Asztrahanocska (orosz) 14.00
FTC-Rail Cargo Hungaria – Vardar Szkopje (macedón) 15.00

Az állás: 1. (és már középdöntős) Vardar Szkopje 7 pont (138-102), 2. (és már középdöntős) Ferencváros 7 (115-89), 3. Asztrahanocska 2, 4. Leipzig 0

A csoportokból az első három helyezett jut a 12-es középdöntőbe, és viszi magával az egymás elleni eredményeket.

– MTI –További hírek a Sport kategóriából