Helyi gazdaság

2012.07.16. 10:12

Stabilan erősebb szinten kezd a forint

Semleges közeli a befektetői hangulat hétfő reggel a nemzetközi pénz- és tőkepiacokon, így a forint árfolyamában sem látunk nagyobb lemozdulást péntek estéhez képest.

Semleges közeli a befektetői hangulat hétfő reggel a nemzetközi pénz- és tőkepiacokon, így a forint árfolyamában sem látunk nagyobb lemozdulást péntek estéhez képest. A hét magyar szempontból legfontosabb eseménye az, hogy holnap megkezdődnek a magyar kormány és az EU/IMF közötti, tavaly novemberben kért hiteltárgyalások, igaz gyors áttörésre nem lehet számítani, inkább csak az elmúlt időszaki intézkedések és a makrogazdasági pálya átbeszélése várható. Közben újabb ellentmondásos hír érkezett, hiszen a kormány elmúlt több havi következetes kommunikációja után vasárnap esti interjújában Varga Mihály IMF-tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter azt mondta, hogy lehet, mégis lehív pénzt a kormány a hitelkeretből.

A forintra a héten a külpiaci hangulat változása mellett leginkább az lehet hatással, hogy mennyire lesz súrlódásmentes a viszony a kormány és az EU/IMF között a kezdeti tárgyalásokon. 

Ma reggel az euróval szembeni forintjegyzések a múlt péntek estére is jellemző 287,5-288 körüli szinten mozognak, azaz összességében a péntek reggeli (kéthetes forintmélypontot jelentő) 290,5-ös szinthez képest 1%-os forinterősödésről beszélhetünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!