Női öngyilkos merénylők terrortámadásaitól tartanak Párizsban – francia belügyminiszter

Muzulmán szélsőségesek közelgő terrortámadásaira felkészülve a legszigorúbb biztonsági intézkedéseket vezették be Franciaországban a múlt héten – jelentették be hétfőn a francia hatóságok.

A belügyminisztérium egyik, nevének elhallgatását kérő munkatársa szerint állítólag nők készülnek öngyilkos merényletekre Párizsban.

A tervezett, közelgő terrortámadások hírét a francia belügyminiszter, Brice Hortefeux is megerősítette az AFP-nek. A francia hírügynökségnek nyilatkozva a tárcavezető azt mondta: “A fenyegetés valódi, ezért fokoztuk az éberségünket”. A belügyminisztérium egyik nem megnevezett munkatársa szerint egy szövetséges külföldi ország titkosszolgálatának információja arra utal, hogy a “közelgő” terrortámadásokat az al-Kaida egyik észak-afrikai csoportja, az Iszlamista Maghreb (AQIM) nevű szervezet tagjai tervezik.

A francia belügyminisztériumból kiszivárgott információk szerint: “A fenyegetés a közlekedési eszközöket érinti”. A hírt a belügyminisztérium hivatalosan cáfolta, azt állítva, hogy “a támadás célpontjait nem határozták meg” a fenyegetésben – amelyet a múlt csütörtökön kaptak.
– Független Hírügynökség –