Nógrádi vonatbaleset – MÁV-szóvivő: még nem zárult le a vizsgálat

Akt.:
Nógrádi vonatbaleset - MÁV-szóvivő: még nem zárult le a vizsgálat
Nógrádi vonatbaleset - MÁV-szóvivő: még nem zárult le a vizsgálat - © Fotó: police.hu
Budapest, 2015. augusztus 16., vasárnap (MTI) – Még nem zárult le a vizsgálat, ám az biztos, hogy az egyik vonat vezetője az írásbeli rendelkezés ellenére úgy indult tovább a kijelölt Acsa-Erdőkürt állomásról, hogy nem várta be a szemben közlekedő vonatot – jelentette ki a MÁV szóvivője vasárnap az M1 aktuális csatorna műsorában a vasárnap délelőtti vonatbalesetről.

Lőcsei Virág felidézte, hogy eredetileg Nógrádkövesdnél kellett volna bevárnia egymást a két szerelvénynek, ám Aszódról 18 perc késéssel indult a motorvonat, ezért írásbeli rendelkezést adtak ki, hogy Acsa-Erdőkürtnél lesz a találkozó. Most azt vizsgálják, miért indult tovább ennek ellenére az Aszód felől közlekedő szerelvény.

Magyarázatképpen hozzáfűzte, hogy az írásbeli rendelkezés egy három példányos dokumentum, aminek tőpéldánya az állomáson marad, egy-egy példányt pedig megkap a vezető jegyvizsgáló és a mozdonyvezető. Mindketten aláírásukkal hitelesítik az iratot – mondta a szóvivő.

Vasárnap reggel frontálisan összeütközött két személyvonat az Aszód-Balassagyarmat vonalon, huszonegy ember megsérült. A rendőrség tömegszerencsétlenséget okozó vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetése miatt nyomozást rendelt el.

– MTI –


vonat0000


Nógrádi vonatbaleset – A szakszervezet szerint évente tízszer van hasonló vészhelyzet

Budapest, 2015. augusztus 16., vasárnap (MTI) – A Vasutasok Szakszervezete (VSZ) szerint csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történik gyakrabban a nógrádihoz hasonló vonatbaleset, ugyanis évente legalább tízszer van hasonló vészhelyzet. tovább »

Nógrádi vonatbaleset – Tömegszerencsétlenséget okozó veszélyeztetés miatt nyomoz a rendőrség

Budapest, 2015. augusztus 16., vasárnap (MTI) – A rendőrség tömegszerencsétlenséget okozó vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetése miatt rendelt el nyomozást a vasárnap délelőtti Nógrád megyei vonatbalesettel kapcsolatban – olvasható a police.hu portálon. tovább »

Nógrádi vonatbaleset – Vizsgálat: nem várta be a kijelölt helyen az egyik szerelvény a másikat

Budapest, 2015. augusztus 16., vasárnap (MTI) – Nem várta be a kijelölt helyen, Acsa-Erdőkürt állomáson az Aszódról induló motorvonat a Balassagyarmat felől érkező szerelvényt, emiatt történt a vasárnap reggeli, több mint húsz ember sérüléséhez vezető baleset – állapította meg a Közlekedésbiztonsági Szervezet (KSZ) vizsgálata. tovább »

Nógrádi vonatbaleset – Mentők: 21-en sérültek meg

Budapest, 2015. augusztus 16., vasárnap (MTI) – Huszonegy sérültet szállítottak kórházba a mentők azt követően, hogy összeütközött két vonat az Aszód-Balassagyarmat vonalon vasárnap reggel – tájékoztatta az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) sajtóügyeletese az MTI-t. A balassagyarmati kórházban 14 sérültet, a váciban hatot, a fővárosi Honvédkórházban pedig egy embert láttak el. tovább »

Két vonat összeütközött az Aszód-Balassagyarmat vonalon

Budapest, 2015. augusztus 16., vasárnap (MTI) – Tizenkilenc ember megsérült, amikor összeütközött két vonat vasárnap reggel az Aszód-Balassagyarmat vonalon – tájékoztatta az MTI-t a Mávinform sajtóügyeletese. tovább »