Nógrádi vonatbaleset – A vasúti érdekegyeztető tanács azonnali ülésének összehívását kéri a szakszervezet

Akt.:
Budapest, 2015. augusztus 17., hétfő (MTI) – A VDSzSz Szolidaritás a Vasúti Érdekegyeztető Tanács (VÉT) rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezi keddre, a vasárnapi nógrádi vonatbaleset kapcsán a szükséges intézkedések meghatározása érdekében – közölte a szakszervezet az MTI-vel hétfőn.

Az érdekképviselet a rendkívüli ülés összehívását levélben kérte Bánhidi-Nagy Attilától, a MÁV Zrt. vezérigazgató-helyettesétől. Az MTI-hez is eljuttatott levelükben azt írták: azonnali tárgyalásra van szükség annak érdekében, hogy ne fordulhasson elő hasonló helyzet. A szakszervezet szerint megengedhetetlen, hogy emberi sorsokat bárki “fafejűségből, presztízskérdésből” kockáztasson, és az sem tűrhető, hogy emiatt a vasutat százmilliós nagyságrendű károk érjék, a megtépázott presztízséről nem is beszélve.

Vasárnap reggel frontálisan összeütközött két személyvonat az Aszód-Balassagyarmat vonalon, 21 ember megsérült. A vizsgálatok szerint az egyik vonat nem várta be az állomáson a szembejövő szerelvényt. A rendőrség tömegszerencsétlenséget okozó vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetése miatt nyomozást rendelt el.

– MTI –


Nógrádi vonatbaleset – MÁV-szóvivő: még nem zárult le a vizsgálat

Budapest, 2015. augusztus 16., vasárnap (MTI) – Még nem zárult le a vizsgálat, ám az biztos, hogy az egyik vonat vezetője az írásbeli rendelkezés ellenére úgy indult tovább a kijelölt Acsa-Erdőkürt állomásról, hogy nem várta be a szemben közlekedő vonatot – jelentette ki a MÁV szóvivője vasárnap az M1 aktuális csatorna műsorában a vasárnap délelőtti vonatbalesetről. tovább »

Nógrádi vonatbaleset – A szakszervezet szerint évente tízszer van hasonló vészhelyzet

Budapest, 2015. augusztus 16., vasárnap (MTI) – A Vasutasok Szakszervezete (VSZ) szerint csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történik gyakrabban a nógrádihoz hasonló vonatbaleset, ugyanis évente legalább tízszer van hasonló vészhelyzet. tovább »

Nógrádi vonatbaleset – Tömegszerencsétlenséget okozó veszélyeztetés miatt nyomoz a rendőrség

Budapest, 2015. augusztus 16., vasárnap (MTI) – A rendőrség tömegszerencsétlenséget okozó vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetése miatt rendelt el nyomozást a vasárnap délelőtti Nógrád megyei vonatbalesettel kapcsolatban – olvasható a police.hu portálon. tovább »

Nógrádi vonatbaleset – Vizsgálat: nem várta be a kijelölt helyen az egyik szerelvény a másikat

Budapest, 2015. augusztus 16., vasárnap (MTI) – Nem várta be a kijelölt helyen, Acsa-Erdőkürt állomáson az Aszódról induló motorvonat a Balassagyarmat felől érkező szerelvényt, emiatt történt a vasárnap reggeli, több mint húsz ember sérüléséhez vezető baleset – állapította meg a Közlekedésbiztonsági Szervezet (KSZ) vizsgálata. tovább »

Nógrádi vonatbaleset – Mentők: 21-en sérültek meg

Budapest, 2015. augusztus 16., vasárnap (MTI) – Huszonegy sérültet szállítottak kórházba a mentők azt követően, hogy összeütközött két vonat az Aszód-Balassagyarmat vonalon vasárnap reggel – tájékoztatta az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) sajtóügyeletese az MTI-t. A balassagyarmati kórházban 14 sérültet, a váciban hatot, a fővárosi Honvédkórházban pedig egy embert láttak el. tovább »

Két vonat összeütközött az Aszód-Balassagyarmat vonalon

Budapest, 2015. augusztus 16., vasárnap (MTI) – Tizenkilenc ember megsérült, amikor összeütközött két vonat vasárnap reggel az Aszód-Balassagyarmat vonalon – tájékoztatta az MTI-t a Mávinform sajtóügyeletese. tovább »
hirdetés


hirdet�s