Ünnepváró családi játszóház a Csanyikban

Játszóház a Csanyikban
Játszóház a Csanyikban
Miskolc – Ünnepváró családi játszóházat hirdettek szombatra a csanyiki Erdészeti Erdei Iskolába.  video

A Miskolc-közeli kirándulóhelyen található, az eredetileg 1923-as gazdasági épület nemrégiben történt felújításával-kibővítésével kialakult komplexumban a vártnál kicsit hűsösebb idő folytán nem olyan sokan voltak ottjártunkkor, ám ők – elsősorban a gyerekek – láthatóan jól érezték magukat.

A programok egy része értelemszerűen a húsvéthoz kapcsolódott, tojásfestés és hasonló kézimunkák, kint a réten viszont lehetett lovagolni, íjászkodni, továbbá hintázni és drótkötélpályán “lecsúszni”.

Mit csinál és mért jó ez? – kérdeztük a legelsőként felsorolt tevékenységre vonatkozóan a nyolcéves Adrienntől:
– Mintásra festem – mutatta a barna hajú kislány a kezében tartott apró műalkotást -, rakok rá virágot, meg hullámokat. Miért? Hogy szép legyen. Azért, hogy odaadják a lányok a fiúknak, amiért meglocsolják őket – magyarázta tettetett értetlenségünkre válaszul. Azt sem rejtett véka alá, hogy szereti a húsvétot, a locsolkodást is beleértve, tetszik neki, mert vidám dolog.

– Mehetünk apával virágokat keresni az erdőbe! – szakította félbe beszélgetésünket a kiáltás, amely a négyéves Zsófitól eredt. Édesanyjától, Kulcsárné Barna Margittól azt is megtudhattuk, kik és milyen apropóból jöttek itt össze a csanyiki ünnepvárásra.

– Tavaly az erdei iskolára jöttünk ide először, akkor mondták, hogy rendszeresen vannak rendezvények, nyári tábor is. Azóta mindig szólnak. Karácsonykor gyertyaöntés volt, máskor madáretetés.

Kapcsolódó cikkek: