Ünnepélyes faültetés volt Túristvándinál

Túristvándi – A Kis Túr Természetvédelmi Egyesület szervezésével az Erdőháti Lovas Egyesülettel közösen 207. március 15.-én Hagyományteremtő jelleggel egy tölgyfát ültetett el Túristvándi külterületén lévő Rókás elnevezésű természetvédelmi területen.

A faültetést megelőzően az egyesület tagjai a területről és környékéről összeszedték az eldobált szemeteket. A rendezvényre kilátogatók sokszínű természet és környezetvédelmi tájékoztató anyagok között válogathattak.

A fa elültetéséhez az egyesület a szükséges szakhatósági engedélyeket előzetesen beszerezte.

A rendezvényen a Szatmár – Beregi Tájvédelmi Körzet  Környezetvédelmi Őre Homoki Károly személyesen szakmailag segítette munkánkat.

A lovasok sorfala mellett  egyesületünk koszorút helyezett el  a tavaly ugyanilyen körülmények között elültetett és szépen megfogant fán.

A fát ünnepélyes hangulatban ültettük el.

Felhívtuk tevékenységünkkel a figyelmet: a környezetünkön általunk ejtett sebeket igyekezni kell gyógyítani. Óvni környezetünket és a természetet saját és az utókor érdekében.

A jelenlévők főleg gyerekek felülhettek a lovak hátára és a hintókra is. Ez egy falusi gyerek számára is nagy élvezetet jelentett.

A program befejezéseként egyesületünk egy szolid ebéddel látta vendégül a résztvevőket. Az ebéd létrejöttében nagy segítséget nyújtott a polgármester asszony aki díjmentesen biztosította az önkormányzat konyháját és a szakácsnők akik az ünepnapjukat feláldozva nagyon finomat főztek – mondta el Sipos László, a Kis Túr Természetvédelmi Egyesület elnöke.