Ünnep Pécsett

Pécsett két nagyobb megemlékezés lesz csütörtökön az 1848-as forradalom és szabadságharc emlékére. A központi ünnepség délután 5-kor a 48-as téren lévő Petőfi szobornál kezdődik, amelyen a városi és megyei önkormányzat vezetői a pártokkal közösen vesznek részt. A másik rendezvény szervezői az őszi tüntetések résztvevői és a 64 Vármegye Mozgalom képviselői.

A baranyai megyeszékhelyen a központi ünnepség délután 5-kor a 48-as téren lévő Petőfi szobornál kezdődik, amelyen a városi és megyei önkormányzat vezetői a pártokkal közösen vesznek részt. Az esemény után, este 6-ra fáklyákkal átvonulnak a Kossuth térre, ahol a polgármester, Tasnádi Péter mond beszédet.

A másik rendezvény szervezői az őszi tüntetések résztvevői és a 64 Vármegye Mozgalom képviselői. Ők este 6 óra körül a Széchenyi téren gyülekeznek, majd átvonulnak az MSZP Tüzér utcai székháza elé. Ott demonstrálnak a kormány ellen.

A rendőrség a Kossuth teret az ünnepség idejére lezárja, a felvonulások útvonalán pedig korlátozzák a gépkocsiforgalmat.